Μετράµε πια αντίστροφα για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, µε αρκετούς επώνυµους να διεκδικούν την ψήφο, αφού τα κόµµατα στράφηκαν σε αρκετούς γνωστούς Ελληνες, προκειµένου να τους συµπεριλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους. Ο γνωστός ηθοποιός που αγαπήσαµε ως «Μιχαλάκη» στα «Εγκλήµατα» κατεβαίνει στον Νότιο Τοµέα Αθηνών µε τη Ν.∆. 

Σταύρος Νικολαΐδης, Νόνη Δούνια, Μιθριδάτης, Μάριος Αθανασίου, Διονύσης Τσακνής και Ψαραντώνης μερικά από τα ηχηρά ονόματα

 Ο Σταύρος Νικολαΐδης είναι πολιτικό παιδί του Νίκου Χαρδαλιά. Ο ηθοποιός από τον Βύρωνα είναι ανακάλυψη του υφυπουργού, καθώς πριν από µερικά χρόνια είχε κατέβει υποψήφιος µε τον συνδυασµό του στις δηµοτικές εκλογές για τον Βύρωνα.

Στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια συµπεριλαµβάνεται και ο γνωστός στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος. Με τη Νέα ∆ηµοκρατία θα είναι ξανά υποψήφια η Νόνη ∆ούνια, η οποία είναι ήδη βουλευτής Α’ Πειραιώς.

Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ περιλαµβάνεται ο γνωστός µουσικός Μιθριδάτης, ο οποίος γνώρισε µεγάλη επιτυχία στο παρελθόν ως µέλος του συγκροτήµατος Ηµισκούµπρια. Η ανακοίνωση της ένταξής του στα ψηφοδέλτια της Κουµουνδούρου για τις φετινές εκλογές προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα υπόλοιπα κόµµατα για τους χαρακτηρισµούς που έκανε σε παλαιότερες αναρτήσεις του. Ο Μιθριδάτης, µιλώντας στο Mega, τόνισε ότι οι αναρτήσεις του έχουν παρερµηνευτεί και αποµονωθεί σκοπίµως. «Είναι συνηθισµένο στον τρόπο έκφρασής µου και έτσι µιλάω και µε τους δικούς µου ανθρώπους. ∆εν είναι σε καµία περίπτωση υποτιµητικά τα υποκοριστικά που βάζω ή οι καταλήξεις που προσθέτω», ανέφερε.

Ο Μάριος Αθανασίου θα είναι υποψήφιος µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει έναν γιο µε την επίσης ηθοποιό Μαρία Σολωµού, δοκιµάζεται για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται το όραµα για µια κοινωνία όπως τη φαντάζοµαι. Σέβοµαι την πολιτική θέση του καθενός και δεν αντιλαµβάνοµαι κανέναν ως αντίπαλο», είχε γράψει ο Μ. Αθανασίου στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram.

Ο καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον ∆ήµο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή των Βαΐων κατά την οµιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο πρόεδρος του κόµµατος, Αλέξης Τσίπρας.

Στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ή στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται η δηµοσιογράφος και σύζυγος του εκλιπόντος Ολυµπιονίκη αθλητή του τάε κβον ντο, Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ∆ώρα Τσαµπάζη.

Ο τραγουδιστής και συνθέτης ∆ιονύσης Τσακνής θα είναι υποψήφιος µε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, όπως και ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός ως d.j. Rico. Η σύζυγός του, Κατερίνα Στικούδη, είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Υποψήφιοι βουλευτές µε το ΚΚΕ θα είναι και οι ηθοποιοί Ελένη Γερασιµίδου στην Ανατολική Αττική, Λίλα Καφαντάρη στην Κορινθία και Παύλος Ορκόπουλος στον Νότιο Τοµέα Αθηνών.

kalitexnes2

Ο Σπύρος Πώρος µίλησε πριν από λίγες ηµέρες στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 για την καριέρα του στο εξωτερικό, αλλά και για το γεγονός ότι θα βάλει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές µε το ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, απ' όπου κατάγεται.

Υποψήφιος στις εκλογές είναι και ο Σπύρος Μπιµπίλας µε το κόµµα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του µέσω της εκποµπής της Κατερίνας Καινούργιου. «Εγώ θα είµαι υποψήφιος στις εκλογές µε την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μικρό κόµµα. Ηµουν και στις προηγούµενες εκλογές, απλά δεν βγήκαµε», είχε σηµειώσει ο ηθοποιός. Υποψήφιος µε το κόµµα Εθνική ∆ηµιουργία θα είναι ο Βασίλης Τσιάρτας. Ο παλαίµαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του µε το κόµµα των Θάνου Τζήµερου και Φαήλου Κρανιδιώτη. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 θα βρεθεί στις προσεχείς εκλογές ο γνωστός τραγουδιστής Ψαραντώνης, κατά κόσµον Αντώνης Ξυλούρης. Ειδικότερα, την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του µουσικού και τραγουδιστή έκανε από τον Θεατρικό Σταθµό Ηρακλείου Κρήτης ο γραµµατέας του κόµµατος, Γιάνης Βαρουφάκης

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 22/4/2023.