Η Μεγάλη Εβδοµάδα και η Κυριακή του Πάσχα προσφέρουν στιγµές χαλάρωσης πριν από τη «βαριά» προεκλογική περίοδο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εκµεταλλεύτηκε για να ολοκληρώσει την ανάγνωση δύο βιβλίων που είχε ξεκινήσει να διαβάζει το προηγούµενο διάστηµα.

Από την Τήνο, ο πρωθυπουργός επέλεξε το βιβλίο «Ο ανήφορος», το µοναδικό έως σήµερα ανέκδοτο έργο του Νίκου Καζαντζάκη (µέχρι πρόσφατα το χειρόγραφο του «Ανήφορου» φυλασσόταν στο Μουσείο Καζαντζάκη). Στα µέσα της δεκαετίας του ’40, αµέσως µετά τον «Ζορµπά», ο µεγάλος Ελληνας συγγραφέας έγραψε τον «Ανήφορο», του οποίου η δράση εκτυλίσσεται αµέσως µετά τον πόλεµο, σε Κρήτη και Αγγλία.

Το δεύτερο βιβλίο που κέντρισε το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αγγλικό. Λέγεται «Homecoming» και το έχει γράψει η αρθρογράφος των «Financial Times» και αναλύτρια του CNN Rana Foroohar.

Ο πρωθυπουργός µάλιστα εκµυστηρεύτηκε στο στενό του περιβάλλον ότι τον προβληµάτισε το σκεπτικό που αναπτύσσει η συγγραφέας στο νέο αυτό βιβλίο, όπου, στον αντίποδα της παγκοσµιοποίησης, εξηγεί πώς οι λειτουργίες, οι επενδύσεις και ο πλούτος µπορούν να έρθουν και να παραχθούν πιο κοντά στο «σπίτι», τοπικά.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 22/4