Αμέσως μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε σε εκδήλωση πρώην υπουργών, βουλευτών και παλαιών στελεχών της Ν.Δ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την εκδήλωση οργάνωσε η ομάδα του συντονιστή εκλογικού αγώνα Νίκου Χαρδαλιά σε συνεργασία με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και πρόεδρο της επιτροπής εκλογικού αγώνα, Γιάννη Μπρατάκο, τον σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη Θανάση Νέζη και το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού. Πολύτιμη ήταν η συμβολή της εμβληματικής συνεργάτιδας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Σάκης Κυπραίου και του στενού συνεργάτη του υφυπουργού άμυνας και πρώην μέλους του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ Σωτήρη Τσουλουχά.

Τα ιστορικά στελέχη του κόμματος έδωσαν βροντερό «παρών» ενόψει της κάλπης της 21ης Μαΐου. Συμμαχητές οι περισσότεροι του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, γνωρίζουν καλύτερα απ' όλους τις καταστρεπτικές για τη χώρα συνέπειες της απλής αναλογικής.

Ήταν πραγματικά μια χρήσιμη όσο και συγκινητική συνάντηση. Μια ζωντανή απόδειξη ότι μια παράταξη είναι μεγάλη (και γίνεται μεγαλύτερη) όταν σέβεται την ιστορία της.