Καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου και με το βλέμμα στην επίτευξη της αυτοδυναμίας, η Νέα ∆ημοκρατία θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της εκλογικής της βάσης, τον «επαναπατρισμό» των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, αλλά και τη διεύρυνση προς τους κεντρώους εκλογείς. Αν λάβουμε υπόψη τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «το έχει» στο Κέντρο, που, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, είναι αυτό το οποίο κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο στόχος της Πειραιώς είναι να εκπέμψει μήνυμα πανστρατιάς όσο προσεγγίζουμε την εκλογική αναμέτρηση, «μπετονάροντας» την παραδοσιακή δεξιά πτέρυγά της.
Αυτόν τον διττό στόχο απηχούν οι περιοδείες του πρωθυπουργού ανά την επικράτεια, οι οποίες εκτείνονται από τα «γαλάζια κάστρα» έως περιφέρειες όπου Ν.∆. και ΣΥΡΙΖΑ κοντράρονται στα ίσια. Ενώ και στις προεκλογικές ομιλίες του ο Κ. Μητσοτάκης φροντίζει να τονώνει το νεοδημοκρατικό αίσθημα, μιλώντας ταυτόχρονα για τον προεκλογικό σχεδιασμό της Ν.∆., με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μεσαίας τάξης, προβάλλοντας τις θέσεις του κόμματος για σταθερότητα και ανάπτυξη.
Την ίδια ώρα, τον σκοπό της εσωκομματικής ενότητας αναμένεται να υπηρετήσουν και οι δύο «πρώην» Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, που βγαίνουν μπροστά και πλάι στον πρόεδρο της κεντροδεξιάς παράταξης ενόψει της μητέρας των μαχών.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εκδήλωση στις 9 Μαΐου, με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ, όπου θα εμφανιστούν από κοινού Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς κηρύσσοντας πανστρατιά λίγο πριν από τις εκλογές. Εξάλλου, ήδη ο Κ. Μητσοτάκης και ο Αντ. Σαμαράς έστειλαν το μήνυμα από τη Μεσσηνία, στην υπογραφή της σύμβασης για τον νέο οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ενώ στις 17 Μαΐου, οπότε πιθανότατα θα λάβει χώρα η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, ιδίως μετά την απόφαση για απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική.