Εξηγήσεις προσπάθησε να δώσει ο Κώστας Ζουράρις για την πρόσφατη αναφορά του, σε τηλεοπτική συζήτηση πριν από τις εκλογές, στα «κωλόπαιδα», τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Όπως εξήγησε σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media, ήταν απλώς μια μετωνυμία.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανέβασε στο TikTok, o Κώστας Ζουράρις είπε ότι «λύσσαξαν με τη μετωνυμία που χρησιμοποίησα, και που απέβλεπε απλώς στο να να καταγγείλει το συνταγματικό πραξικόπημα της Νίκης Κεραμέως που δημιούργησε δύο κατηγορίες: Τα μεν πλουσιόπαιδα που έχουν αποτύχει στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και που μπορούν με 15-18 χιλιάρικα να συνεχίσουν στα κολέγια και στα πανεπιστήμια, ενώ τα φτωχόπαιδα, που δεν μπορούν να πληρώσουν, δεν μπορούν να συνεχίσουν. Αυτό κατήγγειλα εγώ με τη μετωνυμία του “πλουσιόπαιδα”, “κωλόπαιδα” ή μπορούσε να είναι “ομορφόπαιδα”». Συνέχισε λέγοντας ότι η δημοσιογράφος που είχε ακούσει την εξήγηση «ανατρίχιασε και εισέπραξε την πρωθυπουργική ειρωνεία του Τσίπρα ο οποίος είπε “γιατί δεν καλείτε και τον Ζουράρι να σας κάνει μάθημα αρχαία”. Περιμένω να με καλέσουν».

Τι είχε δηλώσει ο Κώστας Ζουράρις

Έντονες αντιδράσεις και πολλά σχόλια προκλήθηκαν όταν στον τηλεοπτικό «αέρα» του ANT1, ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις αποκάλεσε απρεπώς τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Κώστας Ζουράρις καταφέρθηκε κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, που θέσπισε το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν πλήττει «τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορεί να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».