Συνάντηση με τους Αγιορείτες μοναχούς που συνοδεύουν την εικόνα «Άξιον Εστί» και τον διοικητή του Αγίου Όρους είχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας.

Και οι έχοντες γερή μνήμη θυμήθηκαν ότι με τη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» ο Αλέξης Τσίπρας έχει σύνδεση. Όχι θρησκευτική. Αντίθετα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν πήγε να προσκυνήσει, αλλά έκανε τη συνάντηση με στόχο την έξωθεν καλή μαρτυρία των θρησκευόμενων ψηφοφόρων.

Κάτι ανάλογο έκανε και τον Αύγουστο του 2014, όταν ο Αλέξης επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Άγιο Όρος, προκαλώντας εντύπωση σε πολλούς εκτός ΣΥΡΙΖΑ και εκνευρισμό στους εντός της Κουμουνδούρου συντρόφους του που δεν είδαν με καλό μάτι τη στροφή στην Ορθοδοξία. Η σημαντικότερη στιγμή εκείνης της επίσκεψης ήταν όταν ζήτησε να μείνει μόνος για δεκαπέντε λεπτά με την εικόνα του «Άξιον Εστί» στον Ναό του Πρωτάτου. Πολλά γράφτηκαν τότε. Αν προσκύνησε ή όχι, αν άναψε κερί ή όχι, αν προσευχήθηκε ή όχι…

Η εξήγηση όμως ήταν πιο απλή, σύμφωνα τουλάχιστον με συνομιλητή του που τον ρώτησε επ’ αυτού. Ο Αλέξης ήξερε πως αν προσκυνούσε την εικόνα θα γινόταν χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν την προσκυνούσε, θα εξόργιζε μεγάλο τμήμα θρησκευόμενων και θα έχανε ψήφους. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Τι να έκανε λοιπόν, κατέφυγε σε αυτό το τέχνασμα.

Ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και να μείνει μόνος του στον ναό, χωρίς κάμερες και τα λοιπά και τα πάντα όλα πέρασαν στο πεδίο των… υποθέσεων.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 9/5