Ενώ στον αέρα και μέσα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η ατμόσφαιρα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη έδειχνε ηλεκτρισμένη, κάτι που αποτυπώθηκε και στη μεταξύ τους αντιπαράθεση για τον διορισμό διοικητών στα νοσοκομεία αλλά και για την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, μερικά λεπτά σε ένα διάλειμμα από την τηλεμαχία έσπασαν για λίγο τον πάγο…

Σύμφωνα με τις πηγές μας, στην Αγ. Παρασκευή, σε ένα από τα διαφημιστικά διαλείμματα, όπου οι αρχηγοί βγήκαν από το στούντιο για να πάρουν τις ανάσες τους, Τσίπρας και Ανδρουλάκης είχαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τις παρακολουθήσεις. Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πλησίασε τον Νίκο Ανδρουλάκη, εκείνος του έδειξε έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες, τον Νικόλα Παπάζογλου, λέγοντας του ότι εκείνος του χτύπησε το καμπανάκι για το Predator στο κινητό του.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας ρωτώντας τον πώς έφτασε στο σημείο να ζητήσει να ελεγχθεί το κινητό του από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου που ανακάλυψε σε αυτό το κακόβουλο λογισμικό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. του εξήγησε ότι με την υπόδειξη του συγκεκριμένου συνεργάτη του το πήγε για έλεγχο.

Αυτή ήταν και η μόνη συζήτηση που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ αλλά και η πρώτη που είχαν μεταξύ τους για το θέμα των παρακολουθήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνεργάτης-αφορμή για να σπάσει ο πάγος μεταξύ τους, ο Νικόλας Παπάζογλου, βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις μέρες από τις Βρυξέλλες, που έχει τη μόνιμη βάση του, για τις εκλογές.

Οι παρακολουθήσεις έσπασαν προσωρινά τον πάγο μεταξύ Τσίπρα-Ανδρουλάκη, ωστόσο όπως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», έτσι και ένας συνεργάτης δεν αρκεί για να γεφυρώσει ένα χάσμα που στο επίκεντρο του έχει την ανταγωνιστική σχέση των δύο κομμάτων, που διεκδικούν ουσιαστικά ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή.