Εδώ και ένα μήνα σας είχαμε πει ότι επικρατούσε μια στάση αναμονής στην Χαριλάου Τρικούπη που μετατρεπόταν σε άγχος για το ενδεχόμενο πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν δημόσια προεκλογικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε καθώς ένα από τα πρόσωπα που είχαν αναφερθεί σε αυτό, η πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου μέσω άρθρου της στην “Καθημερινή” εξέφρασε ανοιχτά την στήριξη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αυτές οι “μεταγραφές” που αποσκοπούν στην διεκδίκηση της δεξαμενής των κεντρώων ψηφοφόρων, προκαλούν εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ και μεγαλώνουν την απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών που όπως όλα δείχνουν, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει όχι απλώς την συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε καν την διεξαγωγή οποιουδήποτε διαλόγου μεταξύ Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Κρατήστε ωστόσο ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτή η αρθρογραφία-επιστολή στήριξης στην ΝΔ που επέλεξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου να ακολουθηθεί σαν συνταγή και από άλλα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται πλέον κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι θέμα χρόνου να ανοίξει ξανά στην τελική ευθεία για τις κάλπες η αντιπαράθεση περί αποστασίας… Θα έλεγε κανείς ότι οι όροι είναι τουλάχιστον παλιοί, είναι αρκετοί όμως για μια νέα τελική μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη για να κλείσει οριστικά κάθε “παράθυρο” επικοινωνίας μεταξύ τους.