Ελάχιστοι έδωσαν σηµασία κατά την τηλεµαχία των πολιτικών αρχηγών σε µια εξόχως ενδιαφέρουσα αναφορά που έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά το κλείσιµο της συγκεκριµένης διαδικασίας.

Εκεί, δηλαδή, που ο κάθε πολιτικός αρχηγός είχε τη δυνατότητα ενός µονολόγου, για να περάσει τα µηνύµατά του προς την κοινωνία και το εκλογικό σώµα.

Εν δυνάμει σύμμαχος

Κατά τη γνώµη µου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τον οποίο κάποιοι στην Αριστερά βλέπουν ως εν δυνάµει σύµµαχό τους, έκλεισε το µάτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηµατισµό µιας «κυβέρνησης ηττηµένων» απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριµένα, ο Κ. Βελόπουλος, ως µη ώφειλε, έκανε την εξής δήλωση: «Είναι ευχής έργον και εύχοµαι στον Θεό κάποια στιγµή οι Ελληνες να ενώσουν δύο συνθήµατα των δύο πλευρών. “Πατρίδα, θρησκεία, oικογένεια” και “Ψωµί, παιδεία, ελευθερία”. Να ενώσουµε δυνάµεις. Ερχονται δύσκολες µέρες».

Ανοιχτά

Για όσους ξέρουν να διαβάζουν και να ερµηνεύουν τέτοιου είδους αναφορές δεν υπάρχει καµία αµφιβολία πως ο Κ. Βελόπουλος πρόσφερε ανοιχτά στον Αλ. Τσίπρα κυβερνητική συνεργασία κατά τα πρότυπα του Π. Καµµένου.

Ο τελευταίος, για να δικαιολογήσει τη «σύµπραξή» του µε την Αριστερά, µνηµόνευε τη συνεργασία του Ζέρβα µε τον Βελουχιώτη στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταµου. Ο Κ. Βελόπουλος προτείνει «ένωση δυνάµεων» και συνθηµάτων στον Αλ. Τσίπρα.

*Δημοσιεύτηκε στα Secret στις 13 Μαΐου 2023.