Υπέρ της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ µε τον Κ. Βελόπουλο έχει ταχθεί ανοιχτά ο υποψήφιος βουλευτής της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, καθηγητής Κ. Ζουράρις, ενώ πριν από λίγους µήνες κάτι σχετικό είχε προτείνει και ο πρώην υπουργός της Αριστεράς Σ. Αραχωβίτης.

Εσχάτως πληροφορήθηκα πως ακόµα ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο των ΑΝ.ΕΛ., επιδεικνύει µια κινητικότητα στον χώρο του κόµµατος του Κυριάκου Βελόπουλου, ώστε ο τελευταίος να µην εµφανιστεί κατηγορηµατικά αντίθετος στο σενάριο µιας «κυβέρνησης ηττηµένων» απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη.

Αναφέροµαι στον Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή σήµερα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «καραδεξιό» πολιτικό κάποτε των ΑΝ.ΕΛ., ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει στο παρασκήνιο κάποιες πρωτοβουλίες ώστε το κόµµα της Ελληνικής Λύσης του Κ. Βελόπουλου να έρθει σε φάση επικοινωνίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτήσουν οι µετεκλογικές περιστάσεις.

Δεξιά συνιστώσα

Σηµειωτέον, δε, πως ο κ. Κόκκαλης ήταν αυτός που κάποια στιγµή, για την ακρίβεια πριν από το τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησε να συγκροτήσει µια δεξιά συνιστώσα στον χώρο της Αριστεράς, αλλά, υπό το βάρος των αντιδράσεων της αριστερής τάσης, µαζεύτηκε.

*Δημοσιεύτηκε στο «Secret» στις 13 Μαΐου 2023