Εντάξει τον έχουν άχτι τον Ρουσόπουλο τα συριζαϊκά ΜΜΕ, αλλά κάπου έλεος.

Η μονταζιέρα λειτούργησε κανονικά, εμφανίζοντας τον πρώην υπουργό δήθεν να ενθαρρύνει την συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, αφού ο έμπειρος βουλευτής διεμήνυσε ξεκάθαρα πως στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι η αυτοδυναμία, λέγοντας πως αν η διαφορά είναι της τάξης των 3-4 μονάδων και άνω, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη πολιτική νομιμοποίηση να διεκδικήσει τον σχηματισμό άλλης μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης.

Από'κει και πέρα για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, το ερώτημα που του τέθηκε αφορούσε μια «υπόθεση εργασίας», όπως είπε χαρακτηριστικά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα διαχειριστεί την διερευνητική εντολή μετά την 21η Μαΐου. Ο ίδιος λοιπόν υπογράμμισε την αυτονόητη διαφορά που θα προέκυπτε μεταξύ ενός ποσοστού όπως αυτό που καταγράφεται στις μετρήσεις και θα έδινε ελευθερία κινήσεων στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μιας πιθανότητας οριακής νίκης της ΝΔ.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι εκτιμά πως το εύρος της διαφοράς μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι αν μη τι άλλο σημαντική και πως η προοπτική της αυτοδυναμίας εκτός από ισχυρή είναι και η πλέον ενδεικτική για τη χώρα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 14/5