«Η πιο επικίνδυνη μορφή φασισμού είναι η αριστερόστροφη», δήλωνε πριν από λίγα χρόνια ο αείμνηστος Μίκης Θεοδωράκης, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τις χυδαίες επιθέσεις που δεχόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή είχε τολμήσει να εκφράσει δημοσίως τις αντιρρήσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το αυταρχικό δόγμα «ή μαζί μας ή απέναντί μας», που χαρακτηρίζει τη νοοτροπία της Κουμουνδούρου, το βιώνει τα τελευταία 24ωρα και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, επειδή έκανε το «σφάλμα» ενόψει των εθνικών εκλογών να ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προσέξτε, δεν καταφέρθηκε με σκαιό τρόπο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, όπως συστηματικά και οργανωμένα κάνουν δεκάδες «συριζοκαλλιτέχνες» εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, απλώς ευχήθηκε στις εκλογές που έρχονται η Ν.Δ. να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία.

Πρώτος και καλύτερος έσπευσε να τον «κατασπαράξει» ποιος άλλος; Ο Κρητίκαρος, που τον γουστάρουν όλες οι λούγκρες, κατά τον Σταμάτη Κραουνάκη, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε για τον Σαββόπουλο: «Άντε χάσου θεραπαινίδα του Μητσοτακέικου!!! ΤΟΛΜΑΣ και μιλάς ακόμα στο όνομα των τραγουδιών που κάποτε είπες… Είσαι λίγος, διεφθαρμένος, επαρχιώτης, εγωπαθής και χαλασμένος».

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 18/5