Ο αγώνας που έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη µε τις τηλεοπτικές εµφανίσεις στα κρητικά ΜΜΕ και µε τις επισκέψεις της χωριό-χωριό και καφενείο-καφενείο συνέβαλε στο να βαφτεί µπλε η Κρήτη και της έδωσε την πρωτιά στα Χανιά.

Η πρώην υπουργός αύξησε τον αριθµό των σταυρών που πήρε, κάνοντας χαώδη τη διαφορά της από τον Πολάκη. Ετσι, κέρδισε και τα δύο στοιχήµατα που έβαζε προεκλογικά: Την πρωτιά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και την πρωτιά στην Κρήτη και στα Χανιά.

Η πρώην υπουργός πήρε τα Χανιά στην πλάτη της και έτσι η Ν.∆. πέτυχε τη µεγαλύτερη αύξηση ποσοστών από όλη την Κρήτη. Συγκεκριµένα, η Ν.∆. αύξησε τα ποσοστά της πάνω από 7% και αυτό οφείλεται και στη µεγάλη διεισδυτικότητά της στους ψηφοφόρους των άλλων κοµµάτων. Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ στα Χανιά µόλις που κατάφερε να ξεπεράσει το 10%, ενώ σε Ηράκλειο, Ρέθυµνο και Λασίθι ξεπέρασε το 20%.

Η µεγάλη σηµασία που έχει η Κρήτη για τη Ν.∆. στις εκλογές της 25ης Ιουνίου φαίνεται και από την επιλογή του πρωθυπουργού να ξεκινήσει τον νέο προεκλογικό αγώνα από εκεί.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 27/5