∆εν ξέρω και, προσωπικά, δεν σας κρύβω ότι δεν µε πολυενδιαφέρει η άποψη του Κουρτάκη σε σχέση µε τον Πολάκη, τα Σφακιά και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Απεναντίας, εκείνο που γνωρίζω, και µάλιστα από πρώτο χέρι, είναι ότι ο αψύς Σφακιανός κατάφερε, ενώ στους υπόλοιπους τρεις νοµούς κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στα Χανιά να τον κρατήσει δεύτερο, και µάλιστα µε µεγάλη διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ, που δεν έκανε και πολλά πράγµατα στη συγκεκριµένη εκλογική περιφέρεια.

Αντί λοιπόν να πάει ο Τσίπρας και να τον βραβεύσει για το οµολογουµένως τεράστιο αποτέλεσµα που πέτυχε, του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, λες και είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών. Και σαν να µην έφτανε αυτό, µαθαίνω ότι ένα καλά οργανωµένο σύστηµα πολιτικών φίλων του Σταθάκη δηλώνει σχεδόν δηµοσίως ότι, για να µην εκλεγεί ο Πολάκης, επιβάλλεται να ψηφίσουν είτε Ν.Δ. είτε ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της επόµενης Κυριακής.

Ολα αυτά είναι βέβαιο πως και τα γνωρίζει και τα βιώνει καθηµερινά ο Παυλής. Οµως, ως γνήσιος Σφακιανός, έχει µάθει, εκτός από το να περιµένει, και να υποµένει. Αυτό δεν σηµανει ότι το βράδυ της επόµενης Κυριακής δεν θα σπάσει τη σιωπή του. Κι όταν σπάει η σιωπή του Πολάκη, είναι καλό να µην υπάρχει κάποιος µπροστά του - εν προκειµένω, αυτός που πρέπει να προφυλαχτεί είναι ο πρόεδρος Αλέξης.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Πράκτωρ Π» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 17/6