Σηµαντική στήριξη, προσωπική και ψυχολογική, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του από την οικογένειά του, δηλαδή τη σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία τους παιδιά.

Οι πέντε τους µάλιστα έφαγαν µαζί το τελευταίο βράδυ πριν από τις εκλογές, το περασµένο Σάββατο δηλαδή, σε εστιατόριο στην περιοχή του Κολωνακίου, για να αποφορτιστούν µερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, που έφεραν τελικά αυτό το εντυπωσιακό για τη Νέα ∆ηµοκρατία αποτέλεσµα.

Η Μαρέβα Γκραµπόφσκι-Μητσοτάκη συµµετείχε διακριτικά, αλλά ενεργά στην προεκλογική προσπάθεια, µε διαρκείς αναρτήσεις της στα social media και µε την παρουσία της σε όλους τους σταθµούς των περιοδειών του συζύγου της και προέδρου της Ν.Δ.

Η µικρότερη της οικογένειας, η άφνη, καθώς βρίσκεται στο τέλος του δεύτερου έτους των προπτυχιακών σπουδών της στο γνωστό πανεπιστήµιο Yale των ΗΠΑ, µπόρεσε να φύγει µόλις για µία εβδοµάδα από το Κονέκτικατ και να έρθει στην Αθήνα, για να είναι στο πλάι του πατέρα της στην τελευταία στροφή της κούρσας πριν από τις εκλογές.

Ο Κωνσταντίνος ήταν σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενεργός και µάλιστα ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε σε µια σειρά από οµιλίες και επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και παρέα µε µέλη της ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ και της ΟΝΝΕ. Επαιξε, δε, ποδόσφαιρο µε τον πατέρα του το Σάββατο το µεσηµέρι, την παραµονή δηλαδή της εκλογικής αναµέτρησης, ενώ «πρωταγωνίστησε» -όπως και η ∆άφνη- σε αρκετά από τα βιντεάκια του προέδρου της Ν.Δ. στο TikTok. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αφού τελείωσε τις σπουδές του στη Βοστώνη και ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τώρα σχεδιάζει να φύγει ξανά για την Αµερική, αυτή τη φορά για την Ουάσινγκτον, για µεταπτυχιακές σπουδές.

Μακριά από τα φώτα

Δίπλα στον πατέρα της, αλλά κάπως πιο µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας ήταν η µεγάλη κόρη του, Σοφία, σε όλη την προεκλογική περίοδο και φυσικά µαζί µε όλη την υπόλοιπη οικογένεια τη µεγάλη βραδιά των εκλογών. Η Σοφία Μητσοτάκη, αφού πήρε το πτυχίο της από το Johns Hopkins στις ΗΠΑ, εργάστηκε στην Goldman Sachs και στη CVC Capital Partners στο Λονδίνο και τώρα ετοιµάζεται για µεταπτυχιακό (ΜΒΑ) στη Νέα Υόρκη.

Συνεπώς, µετά και τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου το πιθανότερο είναι ότι και τα τρία παιδιά της οικογένειας θα αναχωρήσουν για τις ΗΠΑ, για τρεις διαφορετικούς προορισµούς. Μέχρι τότε, βέβαια, θα συµµετέχουν ενεργά, µε τον δικό τους τρόπο, στην προσπάθεια του Μητσοτάκη να εξασφαλίσει την πρωτιά και την αυτοδυναµία και να επιστρέψει, µετά το διάλειµµα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, στο Μέγαρο Μαξίµου.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 27/5