Στα γραφεία της Digea µαζεύτηκαν την περασµένη Τρίτη εκπρόσωποι καναλαρχών και των δηµοσκοπικών εταιρειών. Αντικείµενο της κουβέντας, όπως είναι προφανές, ήταν ο καλύτερος συντονισµός ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Οι καναλάρχες ζήτησαν από τους ερευνητές να βελτιώσουν κάπως το δείγµα τους, ενώ αποφασίστηκε να γίνουν και πάλι exit polls.

Το Star και τον Alpha εκπροσώπησε ο Πάνος Κυριακόπουλος, τον ΑΝΤ1 ο Στρατής Λιαρέλλης, τον ΣΚΑΪ η Εύη Κουτσαυτάκη και το Open ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Από την πλευρά των δηµοσκοπικών εταιρειών παρέστησαν ο Θωµάς Γεράκης της MARC, ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco, ο ∆ηµήτρης Μαύρος της MRB, ο Αντώνης Παπαργύρης της GPO και ο Γιώργος Αράπογλου της Pulse. Από τη συνάντηση απουσίαζαν ο τηλεοπτικός σταθµός Mega και ο πολύπειρος δηµοσκόπος Στράτος Φαναράς της Metron Analysis.

Δεν ξέρω (και δεν σας κρύβω ότι δεν µε πολυκόφτει) τι σκέφτονται οι καναλάρχες για το µέλλον σε σχέση µε την παρουσίαση των δηµοσκοπήσεων στα κανάλια τους. Απεναντίας, εκείνο που γνωρίζω και δη από πρώτο χέρι (πιο πρώτο δεν πάει) είναι ότι, αν δεν είχαν φοβηθεί τον Τζανακόπουλο και τον Πολάκη, θα είχαν καταγράψει τεράστια (ανά την Οικουµένη) επιτυχία, αφού, ως γνωστόν, κατέγραφαν επακριβώς εδώ και καιρό το εκλογικό αποτέλεσµα της 21ης Μαΐου.