Την περασµένη Δευτέρα το µεσηµέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, συγκάλεσε το Πολιτικό Συµβούλιο του κόµµατος προκειµένου να συζητηθεί ο «οδικός χάρτης» προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Σε κάποια στιγµή, ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες που συµµετείχαν στη σύσκεψη να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις τηλεοπτικές εµφανίσεις των στελεχών του κόµµατος. Μάλιστα, αναφέρθηκε και ονοµαστικά σε στελέχη που θα πρέπει να βγαίνουν όταν η ατζέντα µιας συζήτησης είναι συγκεκριµένη. «Για την οικονοµία να βγαίνει ο Φίλιππος Σαχινίδης, για τα Ενεργειακά ο Χάρης ∆ούκας», είπε χαρακτηριστικά.

Το µόνο που δεν είπε, αλλά αυτό είχε κατά νου, «µην την πατήσουµε όπως ο ΣΥΡΙΖΑ µε τον Κατρούγκαλο και τη Φωτίου». Τελικά, λες και ήξερε τι θα συµβεί. Το ίδιο βράδυ προέκυψε το θέµα µε τις άστοχες δηλώσεις της Ελένης Χρονοπούλου στην ΕΡΤ. Πάντως, τη συγκεκριµένη πολιτεύτρια του κόµµατος πρώτοι έσπευσαν να την «κουτσοµπολέψουν» για την απειρία της όχι οι πολιτικοί της αντίπαλοι, αλλά κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι νιώθουν παραγκωνισµένοι από τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης.

Πάντως, και η ίδια θα έπρεπε να έχει µια «αυτογνωσία». Αν δεν είναι 100% σίγουρος κάποιος πως µπορεί να αντεπεξέλθει σε εξειδικευµένες συζητήσεις, καλό θα είναι να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/6