Η ετερόφωτη καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώνεται και στην πορεία προς τις επαναληπτικές κάλπες, καθώς αυτή τη φορά την τιμητική του δεν έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου, τα συνθήματα του οποίου είχαν ξεπατικώσει από την Κουμουνδούρου το προηγούμενο διάστημα, αλλά ο Κώστας Σημίτης.

Τέρμα τα «συμβόλαια» με τον λαό, ξεχάστε τα ραντεβού με την Ιστορία, τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον λαό στην εξουσία και την «αλλαγή» που έρχεται. Από χθες το σύνθημα που κυκλοφορεί και ανεβαίνει στα σόσιαλ μίντια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Δίκαιη Κοινωνία. Ευημερία για όλους». Πιο εκσυγχρονιστικό δεν γίνεται.

Πρώτος το ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Ν. Παππάς. Ειδικά το «ευημερία για όλους», εμπνεύσεως Κ. Λαλιώτη, είναι σύνθημα που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην προεκλογική του καμπάνια το 2000. Για την ακρίβεια, «Ανάπτυξη παντού, ευημερία για όλους». Το επανέφερε στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και φαίνεται πως επειδή ήταν πιασάρικο το «οικειοποιήθηκαν» στην Κουμουνδούρου.

Επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να αποσύρουν το «Δικαιοσύνη Παντού», το οποίο ηχούσε κάπως κωμικά, όταν ο Α. Τσίπρας είχε δύο υπουργούς καταδικασμένους από το Ειδικό Δικαστήριο.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 6/6