Το θέµα που προέκυψε µε τον Χάρη Καστανίδη µετά την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου απλό, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης προχωράει σε εσωκοµµατικά ξεκαθαρίσµατα, προκειµένου να µην έχει προβλήµατα µε κάποιες επιλογές του.

Με δεδοµένο ότι ο Χάρης Καστανίδης, πέρα από έµπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας, είναι και αριστερής αντίληψης πολιτικός, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον «πέταξε έξω», γιατί δεν ήθελε να έχει εσωκοµµατικά προβλήµατα σε µια ενδεχόµενη συνεργασία µε τη Ν.∆. Εάν, δηλαδή, στις δεύτερες κάλπες δεν προκύψει αυτοδυναµία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Ανδρουλάκης να µπορεί µε λυµένα χέρια να πάρει τις αποφάσεις του.

Παράλληλα, έµπειρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχονται ότι, αφήνοντας εκτός τον Χ. Καστανίδη, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ. ΑΛ. δεν έχει πλέον κανένα στέλεχος µε µεγάλη κοινοβουλευτική και νοµική εµπειρία. Γιατί, όπως έλεγαν, είναι άλλο να έχεις ένα πτυχίο Νοµικής και άλλο να αντιλαµβάνεσαι τις παγίδες και τις τρύπες ενός νόµου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 2/6