«Μάθε παιδί μου προ-γράμματα» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο ισόγειο της Χαριλάου Τρικούπη, με σκοπό την παράδοση ταχύρρυθμων μαθημάτων επάνω σε ζητήματα οικονομικής φύσεως στους πολιτευτές του κόμματος που εμφανίζονται στα ΜΜΕ.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο γραμματέας του κόμματος, Α. Σπυρόπουλος, ο οποίος έδωσε τον λόγο στους «δασκάλους» του κόμματος Ν. Χριστοδουλάκη και Η. Κικίλια για να «εκπαιδεύσουν» επί των φορολογικών -και όχι μόνο- ζητημάτων τους «μαθητές» των καναλιών.

Το «παρών» έδωσαν και οι «δημογέροντες» της Χαριλάου Τρικούπη Κ. Λαλιώτης, Π. Ευθυμίου και Ν. Σαλαγιάννης. Σε κάποια στιγμή στην αίθουσα μπήκε και ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος έπεσε πάνω σε μια σύντομη παρέμβαση που έκανε ο Κ. Λαλιώτης, ζητώντας από τους συμμετέχοντες όταν βγαίνουν στα κανάλια να είναι περισσότερο συγκρουσιακοί με τη ΝΔ. «Γιατί δεν λες σκληρό ροκ», σχολίασε ο Ν. Ανδρουλάκης. Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η παρατήρηση του Π. Ευθυμίου, ο οποίος επέστησε την προσοχή, λέγοντας ότι «πρέπει να αποφύγουμε την παγίδα της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να μας ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 7/6