Πυρ και μανία έχει γίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τον χαρακτηρισμό «ρωσόφιλο» που δίνεται από ΜΜΕ στο κόμμα ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού, διεκδικώντας προφανώς για τον δικό του πολιτικό σχηματισμό, το ΔΗΚΕΑ, τον συγκεκριμένο προσδιορισμό.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί τα ΜΜΕ γιατί βαφτίζουν τη ΝΙΚΗ ως τάχα «ρωσόφιλο» ενώ -όπως λέει- στις θέσεις που εκφράζει απουσιάζει πλήρως κάθε αναφορά στην εξάρτηση της χώρας από τα μεγάλα δυτικά κέντρα.

Τι υποστηρίζει ο Λαφαζάνης; Ότι η ΝΙΚΗ είναι «άκρως συντηρητικό, αναχρονιστικό, νεοταξικό μόρφωμα» και με «ΝΑΤΟϊκό, Βρυξελλιώτικο, φιλοαμερικάνικο και ολιγαρχικό προσανατολισμό». Ονομάζει δε τον Νατσιό και τους συνεργάτες του «πολιτικούς αγύρτες» γιατί ούτε το όνομα της Ρωσίας υπάρχει στις θέσεις τους, όπως δεν υπάρχει τίποτα για τις ελληνικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και τίποτα για τον οπλισμό που αποστέλλει η Ελλάδα στους Ουκρανούς.

Παράλληλα, ρίχνει και την «μπηχτή» του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου καθώς -όπως σπεύδει να προσθέσει- «κι άλλα κόμματα διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή, τα οποία με ψευτιές, διγλωσσία, μακιαβελισμό, πολιτικές στρεψοδικίες και άφθονη ολιγαρχική υποστήριξη και μιντιακή προβολή, διεκδικούν να γίνουν “χαλίφηδες” στη θέση των σημερινών “χαλίφηδων” και να αναρριχηθούν εμπαίζοντας στο πολιτικό στερέωμα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 7/6