Προσωπικά έχω µια δυσανεξία µε τους επικοινωνιολόγους και δη αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό για να δώσουν συµβουλές στους Ελληνες ηγέτες για το πώς θα πάνε βόλτα στην Καλαµπάκα και στο Περτούλι.

Παρά την επιφυλακτικότητα που µε διακρίνει έναντι της συγκεκριµένης επαγγελµατικής οµάδας, δεν σας κρύβω ότι οφείλω δηµοσίως να εξαιρέσω από τη γενικότερη εικόνα τον Αµερικανό επικοινωνιολόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνµπεργκ. Και τον εξαιρώ γιατί ο άνθρωπος αποδείχθηκε στην πράξη ότι ξέρει πολύ καλύτερα από τον Καρτερό, την Τσαπανίδου (πρόεδρε, έλα µε φόρα) και φυσικά τον Μιχαλάκη τον Καλογήρου τη δουλειά. Αντιλαµβάνοµαι ότι είναι ολίγον στενάχωρη παραδοχή ότι είναι καλύτερος ο Αµερικανός Σταν από τον ντόπιο Καρτερό, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγµατικότητα.

Επί µήνες ο Γκρίνµπεργκ επέµενε ότι επί της ουσίας δεν υπήρχε στην κοινωνία (πλέον) ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, πριν από τα Τέµπη, σε ένα από τα γνωστά reports προς τον πρόεδρο Μητσοτάκη, έβρισκε τη Ν.∆. στο 45%. Τότε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν κάπως λοξά τον Αµερικανό. Λογικό, αφού έχει και µια κάποια ηλικία, εξέλιξη που επηρεάζει κυρίως το µυαλό! Το αποτέλεσµα της κάλπης ήρθε να επιβεβαιώσει και µάλιστα µε τον πλέον πανηγυρικό τρόπο τις εκτιµήσεις που έκανε ο Σταν. Γι’ αυτό και τώρα όλοι κρέµονται από τα χείλη του, περιµένοντας νέα του. Ωστόσο επί του παρόντος αποφεύγει να δώσει πρόβλεψη, µένοντας σε µια παλιά, που κινείται (η πρόβλεψη) στην περιοχή του 45%.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 10/6