«Εισέβαλαν βάναυσα, συγχέοντας µε άγριο τρόπο την προσωπική µου ζωή µε το κίνηµά µας», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στηρίζοντας απόλυτα τον σύντροφό της, ∆ιαµαντή Καραναστάση.

Αποκαλύπτοντας πως είναι ο άνθρωπος-κλειδί, αλλά και εµπνευστής πίσω από κάθε πρωτοβουλία, «µε αγάπη, µε έγνοια, µε έµπνευση, µε δηµιουργικότητα, µε αστείρευτες ιδέες τροφοδοτούσε το κάθε µας βήµα». Το «S» επικοινώνησε µε τον ηθοποιό, που βρίσκεται στην Υδρα σε γυρίσµατα για τη ζωή του Leonard Cohen.

Ο Διαµαντής Καραναστάσης κράτησε χαµηλούς τόνους και δεν θέλησε να κάνει δήλωση σχετικά µε την απόφαση της αγαπηµένης του να τον τοποθετήσει «στο πλευρό» της και στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, παρά το γεγονός πως δεν συµµετείχε καν στα ψηφοδέλτια της 21ης Μαΐου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Τα είπε όλα η Ζωή µε τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε» ήταν το µόνο σχόλιο µετά την εφ’ όλης της ύλης ενηµέρωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το προς τα πού χαράσσει πορεία να πλεύσει το κόµµα της. Οπως διαφάνηκε από τη συνέντευξή της στην ΕΣΗΕΑ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν σηκώνει κουβέντα για τον ηθοποιό, που -όπως τόνισε- «σχεδίασε µε ελάχιστα µέσα και σε ελάχιστο χρόνο όλη τη στρατηγική του κόµµατος για να επικοινωνηθούν οι θέσεις της Πλεύσης Ελευθερίας σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Αναντικατάστατος

«Η συµβολή του Διαµαντή Καραναστάση είναι αναντικατάστατη. Εχει κυριολεκτικά σηκώσει στην πλάτη του την Πλεύση Ελευθερίας όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτόν τον άνθρωπο τον θέλω δίπλα µου αδιαπραγµάτευτα, όσο κανέναν άλλον, µαζί µε τους ανθρώπους που θα έχουµε το βάρος αυτής της πρώτης κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Πλεύσης Ελευθερίας», πρόσθεσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον ανεκτίµητο και αναντικατάστατο.

Ο Διαµαντής Καραναστάσης δεν τα παρατά εύκολα, καθώς ήταν και το 2019 υποψήφιος µε την Πλεύση Ελευθερίας και εδώ και λίγες ηµέρες στη λίστα, κάτω από την πρόεδρο του κόµµατος και σύντροφό του. Η ιδέα για το κίνηµα γεννήθηκε πίσω στο 2016, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο φουαγιέ του Θεάτρου Τέχνης και βρέθηκαν να συζητούν για τέσσερις και πλέον ώρες. «Εγώ της έστειλα mail. Της λέω “κοίτα το mail σου” και ξεκινούσαµε και συζητούσαµε», έχει πει ο Διαµαντής Καραναστάσης. Από τότε είναι αχώριστοι.

Ταξίδια, παραστάσεις, πρόβες, µαζί και στην πολιτική. Το 2019 ο 49χρονος «έτρεξε» µόνος του όλη την προεκλογική καµπάνια της Πλεύσης, ενώ έθεσε και υποψηφιότητα στην Α’ Αθηνών, µια εµπειρία που δεν του άφησε καλές αναµνήσεις. «Θεωρώ ότι το πλήρωσα. ∆εν µου έκανε καλό η ενασχόλησή µου µε την πολιτική», είχε δηλώσει. Τέσσερα χρόνια µετά, βρίσκεται και πάλι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, συντονιστής της καµπάνιας του κόµµατος και πάντα ένα βήµα πίσω από τη Ζωή.

Από τη Λάρισα

Ο ∆ιαµαντής Καραναστάσης είναι γεννηµένος στη Λάρισα, πατέρας δύο παιδιών, ηθοποιός σε θέατρο και τηλεόραση, ενώ αυτές τις ηµέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσµατα µιας διεθνούς παραγωγής στην Υδρα στην οποία συµµετέχει. Το 1992 πέρασε στο Πολυτεχνείο και ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει στο τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του άρχισε να ψάχνει τρόπους να κυνηγήσει το όνειρό του και ξεκίνησε τη θεατρική του εκπαίδευση λίγα χρόνια µετά, στη σχολή του Βασίλη ∆ιαµαντόπουλου.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και γνωστές τηλεοπτικές σειρές, ενώ έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η σχέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου µε τα δύο παιδιά του συντρόφου της είναι ιδιαίτερα καλή, µε την ίδια πάντως να µην αποκλείει το ενδεχόµενο να αποκτήσουν και δικό τους παιδί.



Πρωταθλητής

Το αµέσως πιο κοντινό πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, µετά τον Διαµαντή Καραναστάση, είναι ο προπονητής της, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος και αυτός τοποθετήθηκε σε εκλόγιµη θέση στις νέες λίστες του κόµµατος. Τον Μάιο κατείχε την τελευταία, τιµητική, θέση στο ψηφοδέλτιο του Επικρατείας και σε αυτές τις εκλογές βρέθηκε στη λίστα του Βόρειου Τοµέα, κάτω από την αρχηγό του κόµµατος. Αρχισε να την προπονεί από το 2021 στο Αττικό Αλσος.

Εμπιστοσύνη

Μια σχέση εµπιστοσύνης χτίστηκε και έτσι δεν άργησε να έρθει η ψήφος εµπιστοσύνης στην πρώην πρόεδρο της Βουλής. «Πιστεύω πως η αθλήτριά µου Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι χρήσιµη και ωφέλιµη στην αντιπροσώπευσή µας στη Βουλή», έχει δηλώσει. Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, µε καταγωγή από τη Μεσσηνία, είναι ένα σπουδαίος αθλητής στίβου, πρωταθλητής Ελλάδος και βαλκανιονίκης.

Πατέρας τριών παιδιών, που τα τελευταία χρόνια προπονεί ως δροµείς. Πάντως, η επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να τον βάλει από τη 15η θέση του Επικρατείας σε εκλόγιµη θέση συγκέντρωσε τα πυρά όσων «σταυρώθηκαν» στις 21 Μαΐου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 17 Ιουνίου 2023.