Κατά γενική ομολογία, η Πόπη Τσαπανίδου δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ από το πόστο της εκπροσώπου και τώρα υφίσταται τα απόνερα μιας γενικότερης δυσθυμίας που κυριαρχεί για την ίδια στην Κουμουνδούρου.

Μετά τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επέλεξε να μην την έχει στο πλευρό του στη διακαναλική, συντονίζοντας από μόνος του -χωρίς βοήθεια- τους δημοσιογράφους, η Πόπη «έφαγε» κι άλλη μια υποβάθμιση, τη φορά αυτή από την Έφη Αχτσιόγλου.

Η νεαρή και αρκετά φιλόδοξη πρώην υπουργός ήταν αυτή που βγήκε μπροστά σε ένα θέμα εκτός αρμοδιότητάς της, καθώς on camera ζήτησε την άμεση νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία», με αφορμή τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής στην Κω. Βασική αρμοδιότητα της Αχτσιόγλου ως γνωστόν θεωρούνται τα οικονομικά και εργατικά θέματα και θα περίμενε κάποιος η παρέμβαση να είχε γίνει από την Τσαπανίδου, ως εκπρόσωπος που είναι άλλωστε.

Φαίνεται όμως πως επικράτησαν οι φιλοδοξίες της νεαρής Έφης από τη μία, αλλά κυρίως η γενική εκτίμηση στην Κουμουνδούρου ότι «επειδή η Πόπη δεν γράφει», καλό είναι να μην εμφανίζεται πολύ στην πρώτη γραμμή.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 20/6