Οκτώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν την ερχόμενη Κυριακή τη δυνατότητα συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, καθώς έπειτα από συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αποφασίστηκε η αναστολή της ιδιότητας μέλους για διάστημα 4 μηνών.

Μάλιστα, για να καταστεί σαφές πως πρέπει να απαγορευτεί η συμμετοχή τους στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου, η απόφαση κοινοποιήθηκε και στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ο λόγος που το Πειθαρχικό της Κουμουνδούρου προχώρησε στην επιβολή της συγκεκριμένης ποινής στα οκτώ στελέχη του κόμματος οφείλεται στην παρουσία τους σε «ανταγωνιστικά» ψηφοδέλτια στις περιφερειακές εκλογές. «Η Επιτροπή Δεοντολογίας, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πολιτική συγκυρία και δεδομένης της πολιτικής βαρύτητας των περιφερειακών εκλογών και της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής σχετικά με την ανακήρυξη συγκεκριμένων σχημάτων, αποφασίζει κατά πλειοψηφία (11 υπέρ - 1 κατά) την κατ’ αρχήν αναστολή ιδιότητας μέλους για διάστημα 4 μηνών στους παρακάτω συντρόφους και συντρόφισσες που συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Απ’ τα στελέχη αυτά κάποια είναι πρώην υποψήφιοι βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, την ιδιότητα του κομματικού μέλους απώλεσαν: Τζένη Δημητρακοπούλου, Αρκαδία, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Αττική, Γιάννα Τσούπρα, Αττική, Χρήστος Καραμάνος, Αττική, Κώστας Αστυρακάκης, Βόρειο Αιγαίο, Ειρήνη Σταματέλη, Βόρειο Αιγαίο, Ζαφείρης Στρατής, Βόρειο Αιγαίο, Αντώνης Γάκης, Νότιο Αιγαίο.

Με αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους οκτώ αυτοδιοικητικούς «αντάρτες», οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο όργανο επέδειξε ταχύτητα στην περίπτωσή τους, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει πράξει για την υπόθεση του Δ. Τζανακόπουλου και το γνωστό επεισόδιο με τον Π. Ρήγα. Επίσης, στην πλειονότητά τους οι διαγραφέντες βρέθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα της Κουμουνδούρου έπειτα από καταγγελίες που έγιναν εναντίον τους από στελέχη της Ομπρέλας.

Οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως στις εσωκομματικές εκλογές μάλλον δεν θα ψήφιζαν την Ε. Αχτσιόγλου ή τον Ε. Τσακαλώτο. Και, τέλος, ανάμεσα στους διαγραφέντες είναι ο Χ. Καραμάνος, παλαιός προσωπικός φίλος και συνέταιρος του Α. Τσίπρα στην τεχνική εταιρεία που είχαν συστήσει στο παρελθόν. Όπως και η Γιάννα Τσούπρα, κολλητή φίλη της Ρ. Δούρου και περιφερειακή σύμβουλος στην Αττική.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/9