Πρέπει να τον έχει βρει χοντρό ζόρι τον Π. Πολάκη στα Χανιά, αλλιώς δεν εξηγείται η επιστολή απελπισίας και απόγνωσης που έστειλε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες του νομού όπου με σχεδόν παρακλητικό ύφος τούς ζητά να μην ψηφίσουν τη ΝΔ αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, ζητά την επιείκεια και την κατανόησή τους, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τους ξεπάτωσε στη φορολογία.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει: «Ναι, γνωρίζω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης βιώσατε μια κατάφωρη αδικία και βάρη που δεν σας αναλογούσαν, αναλογικά πάντα με τη δυνατότητα που είχατε να προσφέρετε. Σ’ αυτή την αδικία συμβάλλαμε κι εμείς, κάτω από τη δραματική πίεση για να αποτινάξουμε πάνω από τη χώρα τον ζυγό των μνημονίων και της επιτροπείας... Αλλά δεν ήταν αυτό το σχέδιό μας. Δεν ήταν αυτό το πρόγραμμά μας, όπως χωρίς αμφιβολία είναι το πρόγραμμα της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς στη χώρα. Πρόθεσή μας ήταν να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Γι’ αυτό και παραδώσαμε 37 περίπου δισ. στα ταμεία όταν χρειάστηκε να αποχωρήσουμε από το τιμόνι της χώρας. Αργήσαμε, όμως... Δεν προλάβαμε!».

Την ώρα, που ο Π. Πολάκης εκλιπαρούσε την τάξη της μεσαίας επιχειρηματικότητας να συγχωρέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αδικίες που διέπραξε εναντίον της, ο «σύντροφός» του και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, έλεγε τα ακριβώς αντίθετα σε κομματική εκδήλωση στη Δάφνη Αττικής, έχοντας δίπλα του τη Ραλλία Χρηστίδου. «Όλα τα προηγούμενα χρόνια αντιμετωπίσαμε μια κατηγορία από τη ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε, αδίκησε τη μεσαία τάξη, έβαλε 29 άδικους φόρους και διάφορα τέτοια. Τα οποία είναι ψέματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Τελικά ποιος λέει αλήθεια απ’ τους δύο; Ο Π. Πολάκης ή ο Τ. Αλεξιάδης; Συντονιστείτε, παιδιά, και συνεννοηθείτε τι θα λέτε στον κόσμο.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/6