∆εν σας κρύβω ότι, αν και σχετικά γρήγορος, έχω αρχίσει να µην προλαβαίνω την ταχύτητα µε την οποία κινείται αυτός ο φοβερός και τροµερός, ισχυρός άνδρας της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου. Την ώρα που περιµένει την «ετυµηγορία» της Ανταγωνισµού για την ΑΚΤΩΡ, µαθαίνω ότι ετοιµάζει νέο (µεγάλο) deal στην ενέργεια, ενώ συζητά και την εξαγορά κατασκευαστικής στη Ρουµανία. Και πριν προλάβω να διυλίσω τις ως άνω πληροφορίες, σκάει η είδηση (που είναι απολύτως έτσι) ότι προχώρησε στην εξαγορά των δύο µεγαλύτερων ενηµερωτικών sites της χώρας: του «Πρώτου Θέµατος» και του iefimerida. Επειδή µιλάµε για Μέσα Ενηµέρωσης, πάντα υπάρχει µια επιφυλακτικότητα σε σχέση µε το αν αποτελούν επενδυτική ευκαιρία για έναν επιχειρηµατία.
Εν προκειµένω, δεν τίθεται τέτοιο θέµα, αφού, κατά κοινή παραδοχή, η επένδυση στο ολοένα και αναπτυσσόµενο ∆ιαδίκτυο από µόνη της είναι µια σωστή επιλογή.

Το γεγονός ότι ο Εξάρχου (παρέα µε τους Μπάκο και Καϋµενάκη) απέφυγαν να ρίξουν άλλα χρήµατα στην τηλεόραση και στράφηκαν προς το Ιnternet δείχνει ότι κάτι έχουν καταλάβει. Και επειδή κανείς δεν αγοράζει media χωρίς να έχει κάτι (παραπάνω) στο µυαλό του, σπεύδω να σας µεταφέρω µια πληροφορία σύµφωνα µε την οποία η επόµενη κίνηση που θα επιχειρήσει το αφεντικό της Intrakat στη σκακιέρα των media είναι η είσοδος της- προφανώς, ενοποιηµένης- εταιρείας στο Χρηµατιστήριο. Επίσης, για όση αξία µπορεί να έχει η εξέλιξη µε τη φηµολογούµενη εξαγορά του «Πρώτου Θέµατος» και του iefimerida, φαίνεται να µην έχει στεναχωρήσει την Πειραιώς. Απεναντίας (αν και δεν έχουν, εδώ που τα λέµε, λόγο), θεωρούν ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 24/6