Ο Νίκος Καρανίκας, φίλος παλαιόθεν του Αλέξη Τσίπρα, από το μακρινό 1998 συγκεκριμένα, και σύμβουλός του στο Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε μια άλλη διάσταση της παραίτησης του τέως προέδρου, η οποία, όμως, αποτυπώνει μια μεγάλη αλήθεια.

«Όσο περνάει ο καιρός τόσο σκέφτομαι ότι ηρέμησε ο άνθρωπος (σ.σ. εννοεί τον Τσίπρα) που πάλευε με τα ξόανα του ΣΥΡΙΖΑ της εκτός εποχής Αριστεράς και τους σκελετούς της Δεξιάς», έγραψε ο κ. Καρανίκας σε διάλογο που είχε με χρήστες του Facebook, οι περισσότεροι εκ των οποίων φίλοι, μέλη και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μπούχτισε», με άλλα λόγια, ο Αλέξης, κουράστηκε με όλη την ιδεοληψία αυτής της Αριστεράς και την κομματική γραφειοκρατία και τώρα μπορεί να απολαμβάνει με την ησυχία του τα μπάνια και την οικογένειά του στο Σούνιο. Μακριά από όλους και από όλα. Και, κυρίως, μακριά από τα «ξόανα» της Κουμουνδούρου.

Ο παλιός φίλος του Αλέξη, έχοντας πίσω του μακρά διαδρομή στην Αριστερά, ξέρει πολύ καλά τι λέει όταν μιλάει για «ξόανα», καθώς γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις, κυρίως, όμως, τη δογματική προσήλωση των διαφόρων κομματικών συντεχνιών που υπάρχουν και λειτουργούν με επίφαση τον πλουραλισμό την πολυφωνία και άλλα τέτοια «δημοκρατικά». Αυτές οι «συντεχνίες», οι λεγόμενες τάσεις, έφεραν πολλές φορές τον παραιτηθέντα πρόεδρο στα όριά του στη 15ετή διαδρομή του.

Ουκ ολίγες φορές ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε αντιμέτωπος με αυτούς τους συντρόφους του, που συχνά τον τραβούσαν από το μανίκι. Ουκ ολίγες φορές, επίσης, αναγκάστηκε να κάνει πίσω μη θέλοντας να συγκρουστεί, επιχειρώντας να κρατήσει ισορροπίες, οι οποίες, όμως, αποδείχθηκαν του τρόμου, καθώς οι αλλεπάλληλες ήττες -μεταξύ άλλων- δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα ενός παρωχημένου κόμματος - ξένου στην κοινωνία.

«Πορεύτηκα μαζί του, υπηρέτησα δίπλα του και προσανατολίστηκα έχοντας στο κέντρο της σκέψης μου αυτόν τον ίδιο ως εγγυητή των προταγμάτων της Αριστεράς. Συστρατεύτηκα για να αλλάξει προς το καλύτερο η χώρα μας και όλος ο κόσμος, μακρυά από την ιδεοληψία της δογματικής και ηττημένης Αριστεράς», γράφει ανάμεσα στα άλλα για την πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Καρανίκας.

O ίδιος είχε υποστεί κι αυτός πολλά στην Κουμουνδούρου. Λόγου χάρη: H δουλειά του επί Τσίπρα πάνω στην αγορά της κάνναβης αναγνωρίστηκε και αποθεώθηκε από τον πολιτικό του αντίπαλο Άδωνι Γεωργιάδη, χλευάστηκε, όμως, άγρια από πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/7