Κι όµως, υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα από την ηγεσία του κόµµατος τη βλέπουν ως ένα «διάλειµµα» στον ιστορικό χρόνο της Αριστεράς και προσδοκούν την επάνοδό του τα επόµενα χρόνια. Ανάµεσα σε αυτούς που θεωρούν «αναντικατάστατο» το πολιτικό κεφάλαιο του Αλ. Τσίπρα είναι και ο πρώην σύµβουλός του στο Μέγαρο Μαξίµου Ν. Καρανίκας, ο οποίος εκτιµά πως αργά ή γρήγορα άπαντες θα διαπιστώσουν πως είναι «η σκορδαλιά χωρίς σκόρδο» και θα αναζητούν τον Αλέξη να ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ολες τις παραπάνω εκτιµήσεις ο Ν. Καρανίκας τις έκανε σε παρέα φίλων του σε γνωστό καφέ του κέντρου της Αθήνας, λίγες ώρες µετά την παραίτηση του Αλ. Τσίπρα. Μάλιστα, πηγή της στήλης τον άκουσε να µιλάει µε τον χειρότερο τρόπο για όσους θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

«Ας εκτεθούν τώρα όλοι αυτοί οι δελφίνοι, για να καταλάβει και ο κόσµος µέχρι πού φτάνει το µπόι τους», ανέφερε µε δηκτικό ύφος, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του απέναντι στο ενδεχόµενο το κόµµα να περιέλθει στην κατοχή των «αριστερο-αριστεριστών». Γιατί τότε η βλάβη θα είναι ανήκεστος στον κοµµατικό οργανισµό και για την ανάταξή του στην πορεία δεν θα χρειαστεί ένας Τσίπρας, αλλά δέκα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/7