Αν δεν το έχετε προσέξει, στο κυβερνητικό σχήµα συµµετέχουν οι πρώτοι τρεις εκλεγέντες βουλευτές της Ν.∆. στην Α’ Αθηνών (Πιερρακάκης, Κικίλιας, Κεφαλογιάννη). Ο πρώτος και η δεύτερη της Α’ Πειραιά (Κατσαφάδος και Μιχαηλίδου). Ο πρώτος και ο δεύτερος της ∆υτικής Αθήνας (Χρυσοχοΐδης, Βαρβιτσιώτης) και, φυσικά, η πρώτη τετράδα του Βόρειου Τοµέα (Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Κεραµέως και Καιρίδης, τους οποίους ακολούθησε ο έκτος Νίκος Παπαθανάσης).

Βλέπετε, µε δεδοµένο ότι οι εξωκοινοβουλευτικοί του 2019 έγιναν στην συντριπτική τους πλειονότητα... κοινοβουλευτικοί, αλλά και το γεγονός ότι οι παραδοσιακές «γαλάζιες» δυνάµεις του Λεκανοπεδίου έµειναν στο ύψος τους, το έργο του πρωθυπουργού όσον αφορά την επιλογή των κατάλληλων προσώπων στις κατάλληλες θέσεις, αλλά και τη διατήρηση των εσωκοµµατικών ισορροπιών, που πάντα έχουν τη σηµασία τους σε αυτού του είδους τις καταστάσεις, κατέστη ευκολότερο.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε ο Νότιος Τοµέας, όπου µετά τον Νίκο ∆ένδια, ο δεύτερος του ψηφοδελτίου, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρακάµφθηκε, σε αντίθεση µε τους Κυρανάκη, Σπανάκη, Θεοχάρη και Βούλτεψη (τρίτος, τέταρτος, έβδοµος και ένατη, αντίστοιχα), που κατέλαβαν τελικώς κυβερνητικά πόστα.

Από τη σχετική εξίσωση αφαιρέστε και τη Β’ Πειραιά, όπου οι δύο πρώτοι (Βλαχάκος, Λιβανός), αλλά και ο τρίτος (∆ηµήτρης Μαρκόπουλος) θεωρήθηκε ότι βρίσκονται πιο πίσω στην επετηρίδα. Κάπως έτσι, οι παραπονούµενοι όχι µόνο ελαχιστοποιήθηκαν, αλλά ταυτόχρονα ουδείς µπορεί να υποστηρίξει ότι δεν τηρήθηκε η... πολιτική, και δη εσωκοµµατική, νοµιµότητα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/7