Άπατη πήγε η πρωτοβουλία του Απόστολου Γκλέτσου να οργανώσει ψηφοφορία στο AVAAZ με αίτημα την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, που τρέχει η ψηφοφορία, ούτε τις 2.500 δεν έφτασαν οι «υπογραφές» στον συγκεκριμένο ιστότοπο και η προσπάθεια πλέον έχει εγκαταλειφθεί. Από αυτούς υπολογίζεται ότι γύρω στους 800 είναι φίλοι και ακόλουθοι του Α. Γκλέτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την πρωτοβουλία του δεν τη στήριξαν ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από μια πρόχειρη ματιά στους λογαριασμούς τους στο fb κανείς δεν την πήρε στα σοβαρά ώστε να τη διαφημίσει.

Με αφορμή όμως τη συγκεκριμένη ψηφοφορία έχει σημασία να ασχοληθούμε και με το εύρος της απήχησης που θα έχει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας το φθινόπωρο. Υπολογίζεται πως από τα 150.000 και πλέον μέλη που είχαν συμμετάσχει στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής του Α. Τσίπρα από τη βάση πριν από λίγα χρόνια, ζήτημα είναι αν για τον διάδοχό του θα πάνε να ψηφίσουν 30.000.

Αν ο πήχυς πέσει τόσο χαμηλά, αυτός που θα κάνει πάρτι και θα κρυφογελάει από μια γωνιά εκείνη την ημέρα θα είναι σίγουρα ο Α. Τσίπρας.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 6/7