Μία από τις πιο πολυσυζητημένες εμφανίσεις την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας Βουλής ήταν η εμφάνιση του Σπύρου Μπιμπίλα, ο οποίος επέλεξε να «σπάσει τα στερεότυπα» φορώντας ένα λευκό πουκάμισο με κόκκινους παπαγάλους.

Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας ύστερα από σωρεία σχολίων που εισέπραξε για την επιλογή του να εμφανιστεί με αυτό το πουκάμισο τοποθετήθηκε, αναφέροντας ότι «όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι ζω με πολλούς παπαγάλους, ότι αγαπάω τα ζώα και η Πλεύση Ελευθερίας θα αγωνιστεί και για τα ζώα».

Στη συνέχεια, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέβασε στο Instagram μία σειρά από φωτογραφίες του, στις οποίες ποζάρει με έναν πράσινο παπαγάλο. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο δείχνει έναν κίτρινο παπαγάλο, ο οποίος φορά ένα πουκάμισο με το πρόσωπο του ηθοποιού.

Στη λεζάντα έγραψε, μεταξύ άλλων: «Η αγάπη μου και για τα αδέσποτα ζώα και το ενδιαφέρον μου για τα υπέροχα πτηνά, τους παπαγάλους, που κατακλύζουν πλέον την Αθήνα, θα παραμείνουν πηγή έμπνευσης. Tο υπέροχο πολυσυζητημένο πουκάμισο με τα παπαγαλάκια είναι vintage και δώρο του αείμνηστου σπουδαίου μου φίλου του θρυλικού ΒarBar (Κώστας Παναγιωτόπουλος)».

«Δεν πρόκειται να αλλάξω και να κάνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι»

Στις αντιδράσεις για την επιλογή του, ο ίδιος απάντησε με δηλώσεις του: «Δεν με αφορούν οι σχολιασμοί των άλλων ανθρώπων γιατί ακούω συνέχεια σχόλια από εδώ και από εκεί. Εγώ είμαι ο Σπύρος Μπιμπίλας και θα είμαι στη Βουλή έτσι όπως με γνωρίζετε.

Δεν πρόκειται να αλλάξω και να κάνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι και θα αγωνίζομαι με τον τρόπο που έχω αγωνιστεί. Όσον αφορά στα παπαγαλάκια, όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι ζω με πολλούς παπαγάλους, ότι αγαπάω τα ζώα και η Πλεύση Ελευθερίας θα αγωνιστεί και για τα ζώα. Ήταν συμβολικό το πουκάμισό μου».