H μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει στο υπουργείο του o Κωστής Χατζηδάκης είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία αποτελεί προσωπικό στοίχημα και μεγάλη προτεραιότητα στο ΥΠΟΙΚ. Όπλα του υπουργού Οικονομικών σε αυτήν την προσπάθεια είναι τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. «Θα εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας. Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο Κωστής Χατζηδάκης, σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με το Μαξίμου, δρομολογεί και σειρά αλλαγών στις γενικές γραμματείες, αλλά και τους εποπτευομένους φορείς του υπουργείου Οικονομικών.

Τι αναφέρει το Βig Mouth

- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ίσον Ολυμπιακή, ίσον διάσωση της ΔΕΗ, ίσον εκκρεμείς συντάξεις. Με αυτούς τους παραλληλισμούς ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, καταγράφει τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει στο υπουργείο του. «Για μένα, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι ένα προσωπικό στοίχημα και η μεγάλη προτεραιότητα στο υπουργείο, όπως ήταν η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής στο Μεταφορών, η διάσωση της ΔΕΗ στο Ενέργειας και η επίλυση του ζητήματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων στο Εργασίας», διαμηνύει σε όλους ο νέος υπουργός. Όπλα του σε αυτήν την προσπάθεια, τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. «Θα εφαρμόσουμε τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας. Ίδωμεν…

! Ο υπουργός Κωστής, σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με το Μαξίμου, δρομολογεί και σειρά αλλαγών στις γενικές γραμματείες, αλλά και τους εποπτευομένους φορείς του υπουργείου Οικονομικών. Στο μισό κράτος, για να ακριβολογώ.