Σε ανάρτηση του στα social media ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου Χάρης Ρώμας αναφέρεται στη φημολογία περί δήθεν χρίσματος της ΝΔ στον Δήμο Χαλάνδριου αλλά και σε σχετική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε την ανάρτηση του Χάρη Ρώμα:

«Για να τελειώνουμε με τα fake news περί δήθεν χρίσματος της ΝΔ στον Δήμο Χαλανδρίου που διακινούνται από διάφορους γνωστούς ψιθυριστές: Η ΝΔ δεν έχει δώσει και δεν θα δώσει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο στον δήμο Χαλανδρίου σεβόμενη τη βούληση και την ελευθερία επιλογής των ψηφοφόρων της, θεωρώντας άλλωστε ότι υπάρχουν πάνω από μία υποψηφιότητες που αντιπροσωπεύουν τις αξίες της. Αυτό με διαβεβαίωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε μιλήσει σχετικά με τον γραμματέα της Π.Ε. του κόμματος (και κυβερνητικό εκπρόσωπο) κ. Παύλο Μαρινάκη. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να επικεντρωθούν οι ψιθυριστές -και ακόμα περισσότερο οι υποψήφιοι- στις προτάσεις και στις θέσεις για το παρόν και το μέλλον του Χαλανδρίου. Εμείς αυτό πράττουμε καθημερινά. Για το "Χαλάνδρι στο Φως", αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών και το μεγάλο στοίχημά μας».


Μετά την ανάρτησή του, το parapolitika.gr επικοινώνησε με τον Χάρη Ρώμα για να δώσει περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει.

Σε μία συνέντευξή σας είπατε ότι ο χώρος της πολιτικής είναι πιο σκληρός τελικά από τον χώρο των καλλιτεχνών. Γιατί;

«Και οι δύο χώροι διέπονται από μεγάλη ανασφάλεια, δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες δίνουν συνεχώς εξετάσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση και οι πολιτικοί περνούν τη δοκιμασία των εκλογών, που είναι ψυχικά επίπονη και κοστοβόρα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να κάνεις σερί επιτυχιών σαν καλλιτέχνης ή συνεχείς πετυχημένες θητείες σαν πολιτικός και έτσι να καταστείς σταθερή αξία. Όμως η ανασφάλεια φωλιάζει πάντα στην καρδιά, ενώ επιπροσθέτως για πολλούς πολιτικούς η απληστία φωλιάζει στο μυαλό.

Όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με show buisseness ή πολιτική, γνωρίζεις από την αρχή ότι θα μπεις σε περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Στην περίπτωση όμως της πολιτικής δεν μπορείς να φανταστείς από πριν ότι θα συναντήσεις κάποιους που ξεπουλάνε κάθε ιερό και όσιο για την εξουσία».

Υπονοείτε ότι στην προεκλογική κούρσα συναντά κανείς ανήθικες πρακτικές;

«Αναφερόμουν γενικότερα στο φάσμα της πολιτικής αλλά, έτσι όπως το θέσατε, πράγματι κυρίως το προεκλογικό κομμάτι είναι ρυπαρό και συχνά χυδαίο. Άνθρωποι που σου χαμογελάνε πλατιά, με μεγάλη ευκολία από πίσω σού ανοίγουν τον λάκκο. Άνθρωποι που σε προσεγγίζουν ως φίλοι μετατρέπονται σε φίδια. Η προδοσία είναι κάτι σύνηθες. Δυστυχώς γνώρισα ανθρώπους που στην πορεία απεδείχθησαν αισχροί».

Τότε εσείς, τόσο πετυχημένος σε όσα κάνατε μέχρι τώρα, γιατί παραμένετε σε ένα τόσο νοσηρό περιβάλλον όπως το περιγράφετε;

«Είναι δύο οι λόγοι που με ατσαλώνουν. Πρώτον, γιατί συνειδητοποίησα ότι οι ποταποί άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα προηγουμένως όχι μόνο δεν μπορούν να με αποδομήσουν αλλά ούτε καν να με αγγίξουν. Δεν υπάρχει τίποτα επί της ουσίας να μου προσάψουν και έτσι καταφεύγουν μόνο σε λασπολογία και χυδαίους χαρακτηρισμούς. Αυτή η λάσπη όμως δεν μένει πάνω σου, γλιστράει αυτόματα, φεύγει και παραμένεις πεντακάθαρος!

Ξέρετε, άλλο σου αντιτίθεται κάποιος και άλλο σου επιτίθεται. Σου αντιτίθεται αυτός που έχει διαφορετικές απόψεις ή άλλα πολιτικά πιστεύω. Αυτό είναι θεμιτό.

Σου επιτίθεται εκείνος που γνωρίζει ότι είναι κατώτερός σου. Παραμένω πάντα αλώβητος γιατί ποτέ δεν φοβήθηκα τον συνασπισμό των μετρίων.

Ούτε από την άλλη μεριά φοβάμαι εξουσιαστές που επιτίθενται επειδή βλέπουν την εξουσία να τους αποχαιρετά και τις όποιες διαπλοκές τους να κινδυνεύουν να βγουν στην επιφάνεια. Αντίθετα, ανυπομονώ να τους αποκαλύψω».

Είπατε ότι υπάρχει και δεύτερος λόγος που σας ατσαλώνει. Ποιος είναι αυτός;

«Μα το ίδιο το Χαλάνδρι, φυσικά.

Είναι τόσο δυνατό το όραμά μου για ένα πρότυπο Χαλάνδρι και είμαι τόσο προσηλωμένος στον στόχο μου να αναμορφώσω τον δήμο που αγαπώ ώστε να βάζω στην άκρη τις τόσες ασχήμιες. Fair play δεν υπάρχει, το πήρα απόφαση και προχωρώ…

Άλλωστε, υπάρχουν και άνθρωποι στην πολιτική ζωή της χώρας μας που έχουν λόγο τιμής και αυτό μου δημιουργεί μεγάλη εσωτερική ανάταση».

Μπορείτε να αναφέρετε κάποιον;

«Οι άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή ευθύς εξαρχής μαζί μου από το κεντρικό κλιμάκιο της Νέας δημοκρατίας και μου είχαν πει ότι θα με στηρίξουν, αν κι επέμενα να κατέβω ανεξάρτητος, δεν με πρόδωσαν ποτέ και γι' αυτόν τον λόγο τους βγάζω το καπέλο.

Διατήρησαν τις ισορροπίες και έτσι τώρα εγώ σαν αυτοδιοικητικός μπορώ να ανοίξω τη βεντάλια του αστικού τόξου και να απευθυνθώ στο σύνολο των δημοτών ελεύθερα. Αισθάνομαι θαυμάσια γι' αυτό».