Οι αποχωρήσεις έχουν πάντα παρασκήνιο, οι αντιδράσεις μετά την μετακίνηση της Ζέφης Δημαδάμα στην Γ.Γ. Ισότητας και την διαγραφή της ήταν πολλές και έντονες στο ΠΑΣΟΚ με πυρά εναντίον της. Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο άλλωστε, καθώς είχαν περάσει μόλις λίγες ημέρες από την αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, αν και δεν εκπλήσσονται με κάποια από τις δύο αποχωρήσεις, έχουν ανησυχίες για την εικόνα που διαμορφώνεται από αυτές. Οι πολιτικές επιλογές και ειδικά αυτές που δεν ταιριάζουν με τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις των πρώην στελεχών, κρίνονται, κρίνεται όμως και η διαχείριση τους από την ηγετική ομάδα του κόμματος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι άλλωστε που μιλούν για κλειστές πόρτες σε πρόσωπα που δεν ανήκουν σε αυτή, με ευθύνη κυρίως μερικών από τα νέα πρόσωπα της πρώτης γραμμής του κόμματος. Από αυτήν την πλευρά, άλλωστε, είχαν έρθει στο παρελθόν και εισηγήσεις για πιο επιθετική μεταχείριση απέναντι τόσο στη Ζέφη Δημαδάμα όσο και στον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποκτούν ενδιαφέρον, καθώς είναι θέμα χρόνου ακόμα μία γυναίκα, πρώην βουλευτής του κόμματος, με υψηλή αναγνωρισιμότητα να αποχωρήσει και εκείνη για άλλες πολιτικές πολιτείες. Μάλιστα ψάχνοντας λίγο περισσότερο για την περίπτωση της, διαπίστωσα ότι υπάρχει ήδη θετικό κλίμα για εκείνη στη Ν.Δ.

Θα επανέλθω σύντομα με λεπτομέρειες και όλο το παρασκήνιο…