Ακούστε ή μάλλον διαβάστε ένα ωραίο.

Συζητώντας με κάποιον συνομιλητή της τις προάλλες, η Άννα Διαμαντοπούλου είπε μια κορυφαία ατάκα μεταξύ σοβαρού και αστείου: ότι σε αυτή την κυβέρνηση έχει περισσότερους «δικούς» της απ’ ό,τι την περίοδο που μεσουρανούσε στο ΠΑΣΟΚ. Εδώ που τα λέμε, δεν έχει άδικο. Βλέπετε, στο παρελθόν ήταν κοντά με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ενώ ο γενικός γραμματέας Γιάννης Κατσαρός (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής), αλλά και ο ειδικός γραμματέας Γιώργος Ματρογεωργίου (Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού), που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη μαζί με τους υπόλοιπους, ανήκαν στον πυρήνα των πολύ στενών συνεργατών της.

Μάλιστα ο δεύτερος βρέθηκε πέριξ του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον καιρό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη. Υπάρχουν και κάνας δυο άλλοι στην εξίσωση αυτή, που αρνούνται το πέρασμά τους από το πλευρό της πρώην υπουργού, όπως ο Άγιος Πέτρος τον Ιησού, αλλά επειδή είναι καλοκαίρι θα δώσουμε κι εμείς τόπο στην οργή και δεν θα τους αναφέρουμε.

Πέρα από την πλάκα, όμως, η λίστα των γενικών γραμματέων φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή των Άκη Σκέρτσου και Κωστή Χατζηδάκη, που είχαν τη μερίδα του λέοντος ως προς τις πολιτικές φιλίες, αλλά και το... ασύγκριτα μεγαλύτερο (σε σχέση με τους άλλους υπουργούς) δικαίωμα της επιλογής. Λογικό, ο ένας συντονιστής στην κυβέρνηση, ο άλλος... υπερυπουργός της Οικονομίας, με τον χαρακτηρισμό «τσάρος» να τον αδικεί μάλλον, τουλάχιστον με τον τρόπο που χρησιμοποιείται διαχρονικά ο όρος στα εγχώρια πολιτικά δρώμενα.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη Insider της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ