Όπως ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του για να σωθεί, έτσι και ο καταδικασμένος επινοεί ιστορίες για αγρίους, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του ή να βγει και από πάνω, υποδυόμενος το θύμα. Επάνω σε αυτό το «παραπλανητικό μοτίβο» κινήθηκε και ο Νίκος Παππάς, καταδικασμένος με σκορ 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, με αφορμή τις αλλαγές που έγιναν στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικητής της προεδρίας του κόμματος υπαινίχθηκε ευθέως πως οι τοποθετήσεις των κυριών Κλάπα και Αδειλίνη, στις θέσεις της προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αντίστοιχα, ήταν αποτέλεσμα ενός πολιτικού και δικαστικού «δούναι και λαβείν», με επίκεντρο την ατομική του υπόθεση και τους χειρισμούς του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Οι πρωταγωνιστές του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες προήχθησαν, υπερπηδώντας μάλιστα (στην περίπτωση της κυρίας Κλάπα) πολλούς αρχαιότερους και αξιολογότατους αρεοπαγίτες. Η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου και οι προαγωγές τους έχουν, προφανώς, ισχυρή πολιτική συσχέτιση. Είναι, πλέον, όλοι εκτεθειμένοι. Τους ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και να αντιστεκόμαστε στην εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ν. Παππάς, η οποία μάλιστα έφερε και τη σφραγίδα του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 26/7