«Το δις εξαµαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Ο καθηγητής του Χάρβαρντ και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Οθων Ηλιόπουλος µέσα σε τρεις µήνες έχει ζητήσει δύο φορές συγγνώµη για ισάριθµες άστοχες τοποθετήσεις του.

Την πρώτη φορά για εκείνη τη δήλωση περί φορολόγησης των οδοντιάτρων, µε το σκεπτικό ότι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη συγγνώμη ήρθε στα µέσα της προηγούμενης εβδοµάδας επειδή υπήρξαν αντιδράσεις για ένα σχόλιο που έκανε για τον «αξύριστο» Κ. Μητσοτάκη και το συνέδεσε µε συγκεκριµένη ψυχική νόσο.

Απέσυρε την ανάρτηση

Κατόπιν αντιδράσεων, υποχρεώθηκε να «αποσύρει» την ανάρτησή του και απολογούµενος δήλωσε: «Χθες µε ανάρτησή µου καυτηρίασα τη στάση του αξύριστου (γιατί, τάχα, υποφέρει) Μητσοτάκη, που κάνει αστειάκια πάνω στο φοβερό πρόβληµα των πυρκαγιών στη χώρα. Προσφέροντας µια εξήγηση γι’ αυτή την κοινωνικά απαράδεκτη στάση του στο Κέντρο Επιχειρήσεων, την ώρα που ένα ακόµα µέρος κατακαίγεται φέτος στη χώρα µας, που δείχνει συµπεριφορά αναντίστοιχη µε τα συµβαίνοντα, αναφέρθηκα σε µια διαταραχή συµπεριφοράς µε το κλινικό της όνοµα. Αντιλαµβάνοµαι ότι κάποιοι συµπολίτες µας αισθάνθηκαν θιγµένοι, θεωρώντας ότι υποτιµώ κάποια οµάδα ασθενών. Καµιά τέτοια πρόθεση δεν είχα και τους ζητώ συγγνώµην».

Είναι βέβαιο πως θα «τριτώσει» το κακό, καθώς η επιπολαιότητα στην πολιτική είναι η τέλεια συνταγή αποτυχίας.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 29 Ιουλίου 2023.