Το είχαµε γράψει και την προηγούµενη εβδοµάδα ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάµελλος, κινείται ανταγωνιστικά απέναντι σε όσους διεκδικούν την αρχηγία του κόµµατος, εκδηλώνοντας εκ παραλλήλου τις δικές του ηγετικές ικανότητες.

Η τακτική του αυτή επιβεβαιώθηκε περίτρανα µέσα από την τελευταία του συνέντευξη στην εκποµπή «Κοινωνία, ώρα Mega», όπου ξεδίπλωσε το δικό του όραµα για το κόµµα και έριξε τις σπόντες του για τον τρόπο µε τον οποίο πορεύονται οι υποψήφιοι αρχηγοί.

«Η επιλογή της νέας ηγεσίας και των χαρακτηριστικών του νέου κόµµατος πρέπει να “κοιτάει” προς την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το µόνο κόµµα που µπορεί να εγγυηθεί µια προοδευτική διακυβέρνηση, δηλαδή µια διέξοδο από τα προβλήµατα της κοινωνίας, και να προσφέρει κυβερνητική λύση για τις ανάγκες της κοινωνίας, όχι για τον εαυτό του. Άρα, η επιλογή προέδρου πρέπει να είναι κοιτώντας την κοινωνία και όχι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ∆εν πρέπει να έχει σχέση µε την κοµµατική γραφειοκρατία. Είναι ένα µεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που το επαναλαµβάνει δυστυχώς το τελευταίο διάστηµα. Ασχολείται µε τους συσχετισµούς των κοµµατικών γραφείων και όχι της κοινωνίας ή της οικονοµίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/08/2023