Στην Αριστερά έχουν µια τάση να «συµβολοποιούν» καταστάσεις και γεγονότα και στη συνέχεια να «αυτοθαυµάζονται» για τη στήριξη που προσφέρουν σε «ακτιβιστικές» δράσεις.

Τώρα επιχειρούν να «καπηλευτούν» και το «Κίνηµα της πετσέτας», µε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν ρεσιτάλ στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που στο παρελθόν, τάχα µου, αγωνίζονταν για «ελεύθερη πρόσβαση» στις παραλίες, αλλά µόλις έγιναν κυβέρνηση δεν γκρέµισαν ούτε έναν φράχτη, έτσι, για τα µάτια του κόσµου. Αντιθέτως, βρέθηκαν εκτεθειµένοι ανεπανόρθωτα όταν αποκαλύφθηκε πως για χάρη µεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας έγινε επαναχάραξη του αιγιαλού σε πε ριοχή της Αττικής.

Πώς το έλεγε κάποτε ο Γιώργος Παπανδρέου; «Να γίνουµε αντιεξουσιαστές στην εξουσία». Ούτε αυτό δεν κατάφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ πέντε χρόνια που είχαν και αρχηγό «σκαφάτο». Και από την άλλη, η ∆εξιά του «κεφαλαίου» και της «πλουτοκρατίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατά τη γνώµη τους δεν «σέβεται» τη φύση, το περιβάλλον και τους λουοµένους, πήγε και γκρέµισε κατακαλόκαιρο τα τείχη της Μυκόνου.

Αµ, και ο άλλος -κατά τη γνώµη τους- «υπηρέτης» της οικονοµικής ελίτ Κωστής Χατζηδάκης εκδίδει εγκυκλίους για την επιβολή προστίµων σε όσους παραβιάζουν τον νόµο και εµποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 5/08/2023