Νίκος Μπίστης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και Θόδωρος Μαργαρίτης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ήταν τα δύο πρόσωπα που είχαν προσπαθήσει να ρίξουν γέφυρες µεταξύ των δύο κοµµάτων, ώστε να αναζητήσουν από κοινού υποψήφιο για τον ∆ήµο της Αθήνας, απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

Τελικά, οι γέφυρες γκρεµίστηκαν από τις ηγεσίες των κοµµάτων τους και κυρίως από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, που δεν θέλει ούτε να ακούει για κοινά µέτωπα. Ετσι, το ΠΑΣΟΚ θα κατεβάσει τον καθηγητή του ΕΜΠ και τοµεάρχη Ενέργειας του κόµµατος, Χάρη ∆ούκα, και ο ΣΥΡΙΖΑ τον δικό του υποψήφιο.

Και στα δύο στρατόπεδα υπήρξαν, βέβαια, σπαζοκεφαλιές. Στο ΠΑΣΟΚ για το πώς θα πλαισιώσουν τον συνδυασµό του Χάρη ∆ούκα, που ήταν επιλογή της τελευταίας στιγµής, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ περνούν από 40 κύµατα κάθε φορά που ανοίγουν τη συζήτηση για την επιλογή του υποψηφίου για τον ∆ήµο της Αθήνας.

Μένει να δούµε αν οι παραπάνω «γεφυροποιοί» είχαν δίκιο ή οι ηγεσίες των κοµµάτων τους, που ήθελαν άτυπο µπρα-ντε-φερ της Κεντροαριστεράς και στην Αυτοδιοίκηση.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η στάση των δύο κοµµάτων στον δεύτερο γύρο των εκλογών: Θα στηρίξει ο ένας υποψήφιος τον άλλον που θα περάσει στον δεύτερο γύρο συντεταγµένα; Η διαρκής συνεργασία µεταξύ των παρατάξεων Ηλιόπουλου και Γερουλάνου, πάντως, στο τελευταίο ∆ηµοτικό Συµβούλιο δείχνει ότι κάτι τέτοιο θα συµβεί, ανεξάρτητα από τις προθέσεις των επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Βλέπετε, και το «γκρέµισµα» έχει µεγάλο ρίσκο…

*Δημοσιεύθηκε στο «Secret» στις 05/08