Αντίστροφα µετράµε για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, µε την προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει, ενώ τα επιτελεία των υποψήφιων δηµάρχων και περιφερειαρχών ανεβάζουν στροφές, οδεύοντας προς την εκλογική αναµέτρηση.

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που υποστηρίζονται από τη Νέα ∆ηµοκρατία έχουν ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα έχοντας στο πλευρό τους τα αγαπηµένα τους πρόσωπα, τις συζύγους και τα παιδιά τους, που τους στηρίζουν σε κάθε βήµα στην πολιτική τους διαδροµή και για το διάστηµα που αποµένει έως τις κάλπες αναµένεται να βρίσκονται στο πλευρό τους στις περιοδείες, οµιλίες και εκδηλώσεις.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς δεν κάνει βήµα χωρίς τις γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου, και τις κόρες του, Ιωάννα -από τον πρώτο του γάµο-, και τη µικρότερη ∆ήµητρα. Στις 31 Αυγούστου του 2011 ο Νίκος Χαρδαλιάς και η εντυπωσιακή καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και επιχειρηµατίας ένωσαν για πάντα τις ζωές τους και λίγο καιρό αργότερα την ευτυχία τους ολοκλήρωσε ο ερχοµός της µικρής ∆ήµητρας.

Η δυναµική Γιώτα Παναγιωτοπούλου, που είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών µε µεταπτυχιακές σπουδές στη «Μεγιστοποίηση Αθλητικής Απόδοσης» από το ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο, γνώρισε τον άνδρα τη ζωής της στο γυµναστήριο που διατηρούσε στον Βύρωνα, το οποίο είχε επιλέξει για την άσκησή του ο γοητευτικός δήµαρχος τότε της πόλης. Το ζευγάρι ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, µε τη Γιώτα Παναγιωτοπούλου να στέκεται βράχος δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζοντας τον υφυπουργό Εθνικής Αµυνας σε κάθε του επιλογή στην πολιτική του διαδροµή, από τη δηµαρχία του Βύρωνα στην ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, ενώ σήµερα βρίσκεται στο πλάι του µε όλες της τις δυνάµεις στη µεγάλη µάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Δραστήρια

Σε κάθε τους κοινή εµφάνιση η επιτυχηµένη επιχειρηµατίας Ελεάνα Βλάχου, σύζυγος του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, µαγνητίζει τα βλέµµατα µε τη φινέτσα και το διάπλατο χαµόγελό της. 

Ο έρωτάς τους ξεκίνησε το 2007, όταν πρωτοσυναντήθηκαν σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της οποίας και οι δύο υπήρξαν µέλη, ενώ το 2014 παντρεύτηκαν υπό άκρα µυστικότητα στο Πήλιο, µε τον ερχοµό των δύο παιδιών τους, του Γιώργου και της Ναταλίας, να ολοκληρώνει την όµορφη οικογένεια του περιφερειάρχη. ∆ίπλα του σε κάθε σηµαντική στιγµή από τα πρώτα του βήµατα στην πολιτική, η εντυπωσιακή Ελεάνα Βλάχου στηρίζει τον σύζυγό της στη µάχη για την επανεκλογή του για τέταρτη φορά στον περιφερειακό θώκο της Κεντρικής Μακεδονίας. Αλλωστε, και η ίδια είναι εξαιρετικά δραστήρια στα κοινωνικά και πολιτικά δρώµενα της Βόρειας Ελλάδας.

Αθόρυβα και διακριτικά η Ρένα Τζωρτζακάκη αποτελεί το στήριγµα του περιφερειάρχη Κρήτης και εκ νέου υποψήφιου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Μαζί µε τις δύο κόρες τους, την Τόνια και τη Μαρία, η οικογένεια του περιφερειάρχη Κρήτης, δεµένοι σαν µία γροθιά, βρίσκεται στο πλευρό του Σταύρου Αρναουτάκη σε κάθε του απόφαση από τα χρόνια του ∆ήµου Αχαρνών, έπειτα στο Ευρωκοινοβούλιο και στη Βουλή των Ελλήνων, όπου εκπροσώπησε τους πολίτες του Ηρακλείου, και σήµερα στη διεκδίκηση της τέταρτης θητείας του στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης και η σύζυγός του, Ρένα Τζωρτζακάκη, είναι δύο υπερήφανοι γονείς που στηρίζουν τις κόρες τους, οι οποίες έχουν ξεκινήσει δυναµικά τη δική τους πορεία στον επαγγελµατικό στίβο. Η Τόνια Αρναουτάκη σπούδασε οικονοµικά στο ΑΠΘ και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήµιο Πειραιώς, ενώ η µικρότερη, Μαρία Αρναουτάκη, µε σπουδές στις Πολιτικές Επιστήµες έχει αναλάβει τη Γενική ∆ιεύθυνση του Ελληνικού Οργανισµού Πολιτικών Επιστηµόνων (ΕΟΠΕ).


Ακούραστη

Μια ζωή µαζί στα εύκολα και στα δύσκολα, η Αναστασία (Τάση) Ιωαννίδου-Χατζηµάρκου βρίσκεται ακούραστη στο πλευρό του συζύγου της, Γιώργου Χατζηµάρκου.

Από την ηλικία των 23 ετών η σύζυγος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου είναι πάντα δίπλα στον αγαπηµένο της Γιώργο και τα τρία παιδιά τους, τον Αντώνη, την Αλεξία και τη Στέλλα, αποτελώντας το καταφύγιό του στον απαιτητικό του ρόλο αρχικά ως δηµάρχου Ρόδου και στη συνέχεια ως περιφερειάρχη, όπου εξελέγη για πρώτη φορά το 2014 και τον Οκτώβριο διεκδικεί την τρίτη του θητεία.

Ο Νεκτάριος Φαρµάκης γνώρισε τη σύζυγό του, Εύη Παππά, στα έδρανα της Νοµικής Σχολής του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, όπου ήταν συµφοιτητές. Ο νεανικός έρωτας του περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας και της καταξιωµένης δικηγόρου εξελίχθηκε σε µια βαθιά σχέση αγάπης και σεβασµού, που επισφραγίστηκε µε τον γάµο τους, το 2008, ενώ στη συνέχεια η οικογενειακή ευτυχία συµπληρώθηκε µε τα δυο τους παιδιά, την Αρετή και τον Θανάση. Μετά την εκλογή του Ν. Φαρµάκη στην περιφέρεια, η σύζυγός του έχει αναλάβει το δικηγορικό τους γραφείο στο Αγρίνιο, ενώ είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε κοινωνικά θέµατα, έχοντας συµµετάσχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της έµφυλης βίας.

Διακριτική

Η δυναµική δικηγόρος Χριστίνα Παναγή είναι η συνοδοιπόρος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, πάντα στο πλάι του, τόσο η ίδια όσο και τα δυο τους παιδιά, µε υπερηφάνεια. Σε κάθε οµιλία και συγκέντρωση η σύζυγος του περιφερειάρχη δίνει διακριτικά το «παρών», εµψυχώνοντας τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος το διάστηµα που αποµένει θα επιδοθεί σε ακόµα µία προεκλογική εκστρατεία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας τη µάχη για την τέταρτη επανεκλογή του.

Στο µικρό εκκλησάκι του «Costa Navarino» ο τότε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαµαρά, Δηµήτρης Πτωχός έζησε την πιο ευτυχισµένη στιγµή της ζωής του, όταν ενώθηκε µε τα ιερά δεσµά του γάµου µε την αγαπηµένη του Σταυρούλα Φωτεινάκη, σε µια τελετή που αποτέλεσε το big event για τη Μεσσηνία, αφού το «παρών» ανάµεσα στους καλεσµένους έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαµαράς. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει και µία κόρη, τη Μαρίλια. Η ιατρός Σταυρούλα Φωτεινάκη κρατά χαµηλό προφίλ και στηρίζει τον σύ ζυγό της στον νέο αγώνα που κλήθηκε να δώσει ως υποψήφιος της Ν.∆. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου είναι η µοναδική γυναίκα υποψήφια περιφερειάρχης της Ν.∆., που διεκδικεί ξανά την εκλογή της στα Ιόνια Νησιά. Με µακρά πορεία στην πολιτική, η περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια είναι από το 1982 παντρεµένη µε τον πρώην βουλευτή και υπουργό της Ν.∆. Απόστολο Κράτσα, µε τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Γιώργο και την Κωνστάντια. Μάλιστα, ο γιος τους τούς χάρισε πέρυσι το πρώτο τους εγγόνι.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης διεκδικεί την επανεκλογή του ο Χρήστος Μέτιος, ο οποίος έχει ξεκινήσει µε ιδιαίτερη δυναµική την προεκλογική κούρσα. Στήριγµά του σε όλη του την πορεία η σύζυγός του, Στέλλα Φάσσα, µε την οποία έχει αποκτήσει µια κόρη, που ετοιµάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο µετά την επιτυχία της στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο περιφερειάρχης ∆υτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ανήµερα των εθνικών εκλογών του Σεπτεµβρίου του 2015 ενώθηκε µε τα ιερά δεσµά του γάµου µε την αγαπηµένη του Κατερίνα και στη συνέχεια εκπροσώπησε τους συµπολίτες του από τον Νοµό Κοζάνης στη Βουλή. Σήµερα, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του, διεκδικεί τη δεύτερη θητεία του στην περιφέρεια.

Δίπλα του

Δέκα χρόνια κοινής ζωής συµπλήρωσαν φέτος ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και η σύζυγός του, εκπαιδευτικός Μαρία Αναστασίου, οι οποίοι έχουν δηµιουργήσει µια όµορφη οικογένεια µε τα τρία τους παιδιά, τον Χρήστο και τους δίδυµους Σταύρο και Θανάση.

Ο Φάνης Σπανός µόλις στα 39 του χρόνια διεκδικεί για δεύτερη φορά τα ηνία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, µε τη στήριξη της Ν.∆., και δίπλα του σε κάθε αγώνα βρίσκεται η αγαπηµένη του Μαρία, την οποία γνώρισε σε µια οικοδοµή, όταν της έδειχνε ένα διαµέρισµα, ως πολιτικός µηχανικός. Από τους παλαιότερους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, µε την οποία ασχολείται από το 1982, ο Αλέκος Καχριµάνης διεκδικεί την τέταρτη εκλογή του ως περιφερειάρχης Ηπείρου στις προσεχείς εκλογές, έχοντας πάντα στο πλευρό του την αγαπηµένη του οικογένεια, τη σύζυγό του, Ελένη Κασσάρου, που δραστηριοποιείται επιχειρηµατικά στον τουρισµό, και τα τρία τους παιδιά, τον Γιώργο, τη Μαρία-Πανωραία και τον Φιλίκο.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, µε πρότυπα τους γονείς του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής µεγάλωσε µε αρχές και τις αξίες της ελληνικής παραδοσιακής οικογένειας, αναγνωρίζοντας την πολύτιµη συνεισφορά που η οικογενειακή στήριξη έχει προσφέρει στην πορεία του. Σήµερα, στη νέα πρόκληση που έχει µπροστά του, η οικογένειά του αποτελεί σταθερή πηγή αγάπης, υποστήριξης, έµπνευσης και ιδεών. Ωστόσο, στον ευρύτερο κύκλο των δικών του ανθρώπων βρίσκονται διαρκώς οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, µε πολλούς από τους οποίους τον ενώνουν ισχυροί δεσµοί, που επιβεβαιώνονται σε κάθε επίσκεψή του, αλλά και η οικογένεια των Ενόπλων ∆υνάµεων, όπου ανήκει όλα αυτά τα χρόνια και έχει αφιερώσει το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του, έχοντας βιώσει ιδιαίτερα δύσκολες, αλλά και τιµητικές εµπειρίες.

Oπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, ο κ. Στεφανής δεν θα µπορούσε να µη θεωρεί οικογένεια τους συνεργάτες του, µε τους οποίους έχουν διαχρονικά κοινό όραµα και τους ενώνει ο αγώνας, το πάθος για κάθε νέα αποστολή.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 19/8