Κανονικά θα έπρεπε µέχρι και το τελευταίο µέλος του ΣΥΡΙΖΑ να ασχολείται µε την ανασυγκρότηση του κόµµατος, µε δεδοµένο ότι η συντριβή είναι νωπή, οι αυτοδιοικητικές εκλογές φτάνουν, ενώ ακολουθεί και η κρίσιµη µάχη των ευρωεκλογών αµέσως µετά.

Καθώς όµως η εσωστρέφεια και η φαγωµάρα µεταξύ των στελεχών του κόµµατος επικρατούν, οι περισσότεροι αναλύουν ταξίδια. Αναφέροµαι στις διακοπές Τσίπρα στις ΗΠΑ, που κράτησαν πολύ καιρό και σχολιάστηκαν αρνητικά από τα µέλη του κόµµατος και για τη διάρκειά τους αλλά και για το κόστος που µπορεί να είχαν, σε µια φάση που κρίνεται η ίδια η βιωσιµότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα σχολιάστηκε πολύ και η επίσκεψη Φον ντερ Λάιεν στην Κρήτη, όπου φιλοξενήθηκε στα Χανιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για την περίπτωσή της, στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο πρωθυπουργός κάνει δηµόσιες σχέσεις για να πάρει ευρωπαϊκό αξίωµα στο µέλλον.

Η πραγµατικότητα βέβαια δείχνει άλλα: πρώτα από όλα, ούτε καν ασχολείται µε τέτοια σενάρια ο ίδιος, αλλά και η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει πιο ρεαλιστικό το να έχει άνετα µπροστά του ακόµα µία τετραετία.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 26/8