Χωρίς τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά με αρκετή «κομματική» εκπροσώπηση γιορτάστηκαν τα 70 χρόνια της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνάντηση γνωριμίας που είχε χθες βράδυ με δημοσιογράφους ο μοναδικός ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος και πολλά κομματικά στελέχη.

Ο χειμαρρώδης Νίκος Παπανδρέου αναφέρθηκε στις πολιτικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή την τρέχουσα και την επερχόμενη περίοδο. Αναφερόμενος στην ολιγόμηνη εμπειρία του στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Νίκος Παπανδρέου εστίασε στην ετήσια έκθεση για την Τουρκία, λέγοντας ότι αυτή τη φορά ήταν «καταπέλτης, ένα χαστούκι», με τη συμβολή και τροπολογιών του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί, γιατί οι εκθέσεις αυτές αποτελούν «μοχλό πίεσης της Ευρώπης».

Μπελέρης

Για την υπόθεση Μπελέρη σημείωσε ότι όσο είναι στις φυλακές, η Ελλάδα θα μπλοκάρει τον «καλό βαθμό» για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Τέλος, τόνισε ότι επιβάλλεται ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στο ζήτημα των δασών στη Μεσόγειο, σημειώνοντας εμφατικά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει συζητήσεις στην ολομέλεια της Ευρωβουλής, προκειμένου να αναζητηθεί αποτελεσματική και ευρωπαϊκή λύση. «Θα σηκώσουμε το θέμα και θα γίνει η κριτική που πρέπει να γίνει στην Ευρωβουλή», είπε χαρακτηριστικά...

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 6 Σεπτεμβρίου 2023.