∆ύσκολα θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως υπάρχει πιθανότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Πολάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης να έχουν κάποιο κοινό.

Κι όµως! Αυτό που θα µπορούσε να... ενώσει τους τέσσερις άνδρες είναι ο τόπος καταγωγής τους. Τα Χανιά. Αυτός ο τόπος που έχει «γεννήσει» ιστορικές και ηγετικές προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής της χώρας και αποτελεί ιδιαίτερη πατρίδα του µεγαλύτερου πολιτικού της νεότερης Ελλάδας, του Ελευθερίου Βενιζέλου, ο οποίος γεννήθηκε στις Μουρνιές Χανίων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από το Ακρωτήρι ο πρωθυπουργός

«∆εν θα µε άφηνε η καρδιά µου, ούτε το µυαλό µου να ξεκινήσω από άλλο τόπο. Αυτό θα ήθελαν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και η Μαρίκα Μητσοτάκη». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε τη φετινή προεκλογική διαδροµή από τον τόπο του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η οικογένεια Μητσοτάκη κατάγεται από το Ακρωτήρι Χανίων, το µέρος που λάτρευε ο αείµνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εκεί περνούσε τα καλοκαίρια του µε τη σύζυγό του, Μαρίκα, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Το Ακρωτήρι αποτελεί ησυχαστήριο και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος µαζί µε τη σύζυγό του επισκέφθηκαν το γραφικό αυτό µέρος και άνοιξαν το σπίτι τους για τους φίλους τους αλλά και για σηµαντικές προσωπικότητες, όπως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ddvvddv

Νίκος Ανδρουλάκης: Οι µακρινές ρίζες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης µπορεί να έχει καταγωγή από το Ψυχρό Λασιθίου και να µεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά το γενεαλογικό δέντρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξέρουν πως οι ρίζες του κρατούν και από τα Χανιά. Ο Κρητικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ λατρεύει τον τόπο του και επιλέγει να επισκέπτεται τα πατρογονικά του εδάφη όσο πιο συχνά γίνεται.

ggnggng

 

Παύλος Πολάκης: Ο «αψύς Κρητικός» από τον Αργουλέ

Από τον Αργουλέ Χανίων, έναν οικισµό του ∆ήµου Σφακίων, κατάγεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης. Ο «αψύς Κρητικός» περνάει πολλές στιγµές χαλάρωσης και ηρεµίας παρέα µε την οικογένειά του και τους φίλους του στον τόπο καταγωγής του. Μάλιστα, πολλές φορές ανεβάζει φωτογραφίες στους προσωπικούς λογαριασµούς του στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις βόλτες που κάνει στα Σφακιά, στα οποία είχε διατελέσει και δήµαρχος.

bgfbgfgbgfb

 

Στέφανος Κασσελάκης: Ο «κουζουλός» υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τα Χανιά είναι ο τόπος και του πιο πολυσυζητηµένου προσώπου των τελευταίων ηµερών, του υποψήφιου για την

προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Ο άνθρωπος που έπεσε σαν πέτρα στα λιµνάζοντα νερά της Κουµουνδούρου, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από τα Χανιά, το µέρος όπου περνούσε ως παιδί τα καλοκαίρια του. «Παραφράζω τις λέξεις του Καζαντζάκη, ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είναι για τους κουζουλούς. Επειδή οι κουζουλοί κάνουν αυτόν τον τόπο τόσο υπερήφανο. Είµαι ένας κουζουλός, ο οποίος αφήνει την Αµερική για να έρθει εδώ, στην πατρίδα µου. Για να προσπαθήσει να αφήσει µια παρακαταθήκη µε τον δικό µου, µικρό τρόπο», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ηµέρες πριν από τους Τάφους των Βενιζέλων, ενώ µίλησε συγκινηµένος και για τη γιαγιά του και τον παππού του.

gnggggn

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 9/9/2023.