Σε συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής βρέθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος συμπορεύεται με το ΚΚΕ, το οποίο έχει ως παράταξη σε Δήμους και Περιφέρειες την Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είχε θερμή χειραψία και συνομιλία με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής με την Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννη Πρωτούλη, ενώ παρακολούθησε και την εκδήλωση-συγκέντρωση, που έγινε στο Χαλάνδρι.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Γιάννης Κουτσογιανόπουλος, ο Σπύρος Βασδέκης, πρώην πρωταθλητής άλμα εις μήκος.

Ο Γ. Πομάσκι και ο Μ. Τεντόγλου είχαν θερμή συνομιλία και με την Λούλα Καρατζά, υποψήφια Δήμαρχο Χαλανδρίου.

Τι δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης

Μιλώντας στην συγκέντρωση, ο Γιάννης Πρωτούλης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους ανθρώπους «ιδιαίτερα σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, προοδευτικοί άνθρωποι με μια ιστορία στο κίνημα και στον αγώνα» σημειώνοντας ότι «η θέση τους είναι εδώ, στη “Λαϊκή Συσπείρωση” η θέση τους είναι εδώ στον αγώνα και στην πάλη».

Ο Γ. Πρωτούλης τόνισε πως υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων «που άφησαν τον τόπο μας, άφησαν τις πόλεις μας χωρίς βασικές υποδομές» προσθέτοντας ότι κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους, και τώρα ήρθαν οι τεράστιες πλημμύρες.

«Ευχόμαστε να μην πυκνώσουν πολύ τα σύννεφα στον ουρανό και μας πάρει κάποιο ρεύμα εδώ στο Χαλάνδρι ή στο κέντρο της Αθήνας», σημείωσε δεικτικά, επισημαίνοντας πως «θέλουμε πόλεις θωρακισμένες, θέλουμε αναγκαία έργα, δεν θέλουμε έργα βιτρίνας. Θέλουμε να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι, να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή».

«Μπροστά μας υπάρχουν και άλλες τέτοιες βροχές. Δεν είμαστε στην εποχή των σπηλαίων να φοβόμαστε την βροχή, να φοβόμαστε τον αέρα, να φοβόμαστε το χιόνι», συμπλήρωσε.

Ο Γ. Πρωτούλης είπε πως «θέλουμε να έχουμε πόλεις όπου οι εργαζόμενοι, και αυτό είναι το κύριο, να έχουν δικαιώματα στη δουλειά και να μη δουλεύουν ήλιο με ήλιο 13 ώρες την ημέρα. Πόλεις όπου να υπάρχει η πρόσβαση σε σχολεία, που να μην πέφτουν τα ταβάνια, να μη σκάνε οι καυστήρες. Θέλουμε να έχουμε δικαιώματα στην υγεία, σε δημόσιες δωρεάν δομές. Θέλουμε οι ηλικιωμένοι να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα στην τρίτη ηλικία, να μην εξαρτώνται από την τσέπη, αν έχουν μία παχυλή σύνταξη, αν έχουν παιδιά με δουλειές για να τα φροντίσουν. Γιατί δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Αττική, που κατοικούν 4 εκατομμύρια κάτοικοι, ούτε ένα δημόσιο ίδρυμα φροντίδας των ηλικιωμένων. Υπάρχουν 1.751 ιδρύματα όπου πρέπει να πληρώσεις».

Υπογράμμισε επίσης πως «θέλουμε ελεύθερους χώρους για πράσινο, για αναψυχή, για αθλητισμό, για πολιτισμό, χωρίς να πληρώνουμε και να εξαρτάται από το μέγεθος του πορτοφολιού που έχει ο καθένας», ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι όπου οι ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι παραδίδονται σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως τα 55 στρέμματα για το καζίνο».





Φωτογραφίες - Βίντεο:902.gr