Νεκροταφείο θύµιζαν τα γραφεία της «Αυγής» το βράδυ της προπερασµένης Κυριακής, µόλις έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσµατα της εσωκοµµατικής αναµέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν και η εφηµερίδα κανονικά δεν κυκλοφορεί τις ∆ευτέρες, γιατί είναι θεωρητικά πρωινή, λόγω του γεγονότος είχε αποφασιστεί να υπάρχει έκτακτη έκδοση λόγω των εσωκομματικών εκλογών από τις οποίες αναδείχτηκε πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης, µε αποτέλεσµα να είναι εκεί πολλοί από τους εργαζοµένους.

«Αυγή»: Παραιτήσεις και αβεβαιότητα 

Ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης (που παραιτήθηκε δύο µέρες µετά), και ο επικεφαλής του κοµµατικού ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο», Λευτέρης Αρβανίτης, έδειχναν να βρίσκονται σε απόλυτη αµηχανία, καθώς ο κ. Κασσελάκης είχε στραφεί ευθέως κατά των κοµµατικών και άλλων φιλικών Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης τους στην εσωκοµµατική προεκλογική εκστρατεία.

Είχαν προηγηθεί, µάλιστα, και σοβαρά επεισόδια, όπως αυτό µε τη γνωστή δηµοσιογράφο Βούλα Κεχαγιά, η οποία άφησε σύξυλο τον κ. Σµυρλάκη, αποχωρώντας από τον σταθµό, στον οποίο είχε εκποµπή µαζί µε τον Νίκο Σβέρκο. Η αποχώρησή της, µάλιστα, έγινε το ίδιο πρωί που είχε προγραµµατιστεί συνέντευξη µε την Εφη Αχτσιόγλου, την οποία έκανε µόνος του ο Νίκος Σβέρκος.

Διαβάστε ακόμα: Σπύρος Ραπανάκης: H ''Αυγή'' και το ''Κόκκινο'', εγώ και οι συνάδελφοί μου, βρεθήκαμε στο επίκεντρο μιας επιχείρησης συκοφάντησης και τρομοκράτησης 

«Αυγή»: Στο βάθος... ο Νίκος Παππάς


«Περιµένουν να τους πουν πότε θα αδειάσουν τις καρέκλες τους ή αν θα τις αδειάσουν από µόνοι τους», έλεγαν χαρακτηριστικά κάποιοι από τους παρόντες στις µεταξύ τους συζητήσεις. Κάτι που δεν άργησε να γίνει, αφού την Τρίτη το πρωί η «Αυγή» κυκλοφόρησε χωρίς το όνοµα του Σπύρου Ραπανάκη στην ταυτότητα, καθώς παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή.

Πλέον και µε δεδοµένο ότι η πλευρά Κασσελάκη επ' ουδενί συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο µε τα -ούτως ή άλλως προβληµατικά, από άποψη οικονοµικής βιωσιµότητας- ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ (οπότε και η λήψη δυναµικών πρωτοβουλιών, για την οποία γίνεται εδώ και τόσο καιρό κουβέντα, καθίσταται πιο πιθανή από ποτέ), µερίδα στελεχών στρέφεται στον πολύ πιο προσεγγίσιµο σε αυτή τη συγκυρία Νίκο Παππά, προκειµένου να ιχνηλατήσει τις προθέσεις της νέας ηγεσίας.

Διαβάστε ακόμα: Σε τροχιά διάλυσης τα media του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη - Τα χειρότερα φοβούνται σε ''Αυγή'' και ''Στο Κόκκινο''

Δημοσιεύθηκε στο Secret τις 30/9/2023