«Στις εθνικές εκλογές ο λαός έδιωξε τον “πολακισµό” από την κεντρική είσοδο και ο Στ. Κασσελάκης τον έβαλε στον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο». Με τον τρόπο αυτόν σχολίαζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη τον κεντρικό ρόλο που διαδραµατίζει στην Κουµουνδούρου ο «αψύς Κρητικός».

Οπότε εύκολα µπορεί να συµπεράνει κανείς πως δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης µεταξύ των δύο κοµµάτων, πρόταση που έριξε στον δηµόσιο διάλογο και ο πρώην υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

Διαβάστε ακόμα: Σπίρτζης στα Παραπολιτικά 90,1: Πρέπει να δοθεί μια πίστωση χρόνου στον Στέφανο Κασσελάκη

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς περιθώρια σύγκλισης

Μάλιστα, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θ. Γλαβίνας, αξιολόγησε τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ως αλλαγή βιτρίνας, µε το εµπόρευµα του «αντισυστηµικού λαϊκισµού» και της «τοξικότητας» να παραµένει άθικτο στα ράφια της Κουµουνδούρου.

Συνεπώς, πιο πιθανό φαντάζει ο Ν. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί µε το µπλοκ των ηττηµένων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την Ε. Αχτσιόγλου και τον Ευ. Τσακαλώτο, παρά µε την παρέα που πλαισιώνει τον Στ. Κασσελάκη. Επίσης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε µε τον Στ. Κασσελάκη ο Νίκος Ανδρουλάκης, προκειµένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε τα πολλά πάρε-δώσε και δεν µπήκε στη λογική να βρεθούν, για να τα πουν κατ’ ιδίαν.

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: Τύμπανα πολέμου, η συνεννόηση Ανδρουλάκη και Κασσελάκη δεν κράτησε πολύ

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023