Το τελευταίο χρονικό διάστηµα, µε αφορµή την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στα δηµόσια πράγµατα, δεν σας κρύβω (άλλωστε, δεν µπορώ και να το ήθελα) ότι έχω αρχίσει να ακούω ολοένα και περισσότερο το ονοµατεπώνυµο Ανδρέας ∆ρακόπουλος. Για να είµαι πιο ακριβής, ακούω σκέτο το… ∆ρακόπουλος.

Στην αρχή δεν καταλάβαινα περί τίνος επρόκειτο. Υστερα από λίγο καιρό άρχισα να αντιλαµβάνοµαι ότι επρόκειτο για τον πρόεδρο του γνωστού ιδρύµατος «Σταύρος Νιάρχος». Και έπειτα από λίγο κατάλαβα ότι αυτός ο κύριος δεν ηγείται απλώς ενός κοινωφελούς ιδρύµατος, αλλά εσχάτως (τουλάχιστον εγώ τώρα τον έχω εντοπίσει) διαδραµατίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα όπου λαµβάνονται όλες οι µεγάλες αποφάσεις για το µέλλον του πλανήτη! Ο ∆ρακόπουλος, που γνωρίζεται µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την περίοδο που φοιτούσαν στο Κολλέγιο, αντιλαµβάνοµαι ότι έχει αποφασίσει να κρατήσει µια κάποια ουδετερότητα απέναντι στον σηµερινό πρωθυπουργό. Στο πλαίσιο αυτής της ουδετερότητας, φέρεται να συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στην Αµερική και από κοινού να αποφάσισαν να ρίξουν στην πολιτική αρένα ένα νέο πουλέν, που δεν είναι άλλο από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ∆ρακόπουλος, που δεν γουστάρει (όπως ακούω) τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να ρίξει µια ζαριά. Κάποιοι διαδίδουν ότι στη συγκεκριµένη παρτίδα έχει βρει και κάµποσους (όχι λίγους) συµµάχους. Ενας εξ αυτών ασχολείται µε τον δηµόσιο λόγο και φηµίζεται για τις καλές σχέσεις που διατηρεί µε τον αµερικανικό παράγοντα. ∆εν ξέρω αν αυτά που κυκλοφορούν στην πιάτσα ανταποκρίνονται στο 100% στην πραγµατικότητα. Οµως, είµαι σε θέση να γνωρίζω από κάτι περίεργους φίλους µου ότι ο ∆ρακόπουλος όσο και οι εν Ελλάδι συµπαραστάτες του, εδώ και καιρό, ψάχνουν να βρουν ένα αντίβαρο στην παντοκρατορία του Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, ουδείς παραβλέπει ότι το Ιδρυµα «Νιάρχος» έδωσε υποτροφία στον σηµερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε, φυσικά, πρέπει να περνά στο ντούκου ότι ο Κασσελάκης είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, όπως είναι ο ∆ρακόπουλος και κάτι άλλοι που έχουν αρχίσει να φτιάχνουν αντιπάλους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 7/10