Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Δ. Πτωχός, εάν είχε τρέξει λίγο περισσότερο στην Αρκαδία, ίσως τώρα να μη χρειαζόταν να οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο με τον Π. Τατούλη.

Τα τελευταία 24ωρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη στάση των επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ο εκλεκτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μ. Μάκαρης φέρεται να έχει πάρει οδηγίες απ’ την Κουμουνδούρου να προσφέρει «σιωπηρή» στήριξη στον Τατούλη. Αντιθέτως, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δ. Κουτσούλης, ακόμη και αν του ζητηθεί απ’ τη Χαριλάου Τρικούπη να δώσει εντολή στήριξης είτε στον Τατούλη είτε στον Πτωχό, δεν πρόκειται να το κάνει.

Η εντολή που θα δώσει, εάν αυτό απαιτηθεί, είναι «ψήφος κατά συνείδηση» στον δεύτερο γύρο. Και επειδή στις περιφερειακές εκλογές η δική του υποψηφιότητα δεν υπονομεύτηκε από πρόσωπα που βρίσκονταν στον συνδυασμό του Δ. Πτωχού, αλλά του Π. Τατούλη, ειδικά στην Αρκαδία, όπου δύο πρώην πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Β. Γιαννακούρας και Γ. Γιαννόπουλος, βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιό του, είναι βέβαιο πως ο Κουτσούλης δεν πρόκειται να επιβραβεύσει σιωπηρά ή φανερά τους «πολιτικούς γενίτσαρους».

Δημοσιεύτηκε στην στήλη "Αλάτι και Πιπέρι" της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 10/10